ΑΘΗΝΑ
17:49
|
26.04.2024
Στέλεχος της σκοτεινής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης βρέθηκε στη Γερμανία με μεσολάβηση του Ιορδανού βασιλιά Χουσείν Β'
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To γερμανικό περιοδικό Spiegel έκανε σήμερα μία ενδιαφέρουσα αποκάλυψη. Ο Σύρος Χάλιντ αλ Σάλεχ (Khaled alSaleh) στέλεχος της σκοτεινής και αμφιλεγόμενης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, “Λευκά Κράνη”, που δημιουργήθηκε από πρώην στέλεχος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για να συκοφαντεί το συριακό στρατό και να στήνει προβοκάτσιες με χημικά όπλα σε βάρος αμάχων, φυγαδεύτηκε από το Ιντλίμπ της Συρίας, πιθανώς μέσω Τουρκίας. Στη συνέχεια ο Σάλεχ έφθασε στην Ιορδανία ώσπου λίγο μετά αναχώρησε με τακτική πτήση της Λουφτχάνσα για τη Γερμανία όπου του δόθηκε άσυλο.

Ο αλ Σάλεχ δεν ήταν μόνος. Πήρε μαζί και την οικογένειά του. Τα ανταλλάγματα για αυτή την μετακίνηση εν μέσω πολέμου και ανάπτυξης στρατευμάτων διαφόρων χωρών στις εμπόλεμες ζώνες της βορειοδυτικής Συρίας, δεν έγιναν γνωστά.

Το Σπίγκελ πάντως έριξε λίγο φως στο παρασκήνιο για την φυγάδευση του στελέχους των Λευκών Κρανών που δημιουργήθηκε πριν έξι χρόνια στη νότια Τουρκία από τον Βρετανό πρώην κομάντο Τζέιμς Γκούσταβ Έντουαρντ Λε Μεσουριέρ ενώ ξεκινούσε η τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών του “Ισλαμικού Κράτους” με τους οποίους η οργάνωση συνεργάστηκε συστηματικά.

Το γερμανικό περιοδικό υποστήριξε πως για τη φυγάδευση του Χάλιντ αλ Σάλεχ και της οικογένειάς του στην Γερμανία μεσολάβησε ο ίδιος ο Ιορδανός μονάρχης Χουσείν Β’ που φέρεται πως επικοινώνησε με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ.

Οι “υψηλές” γνωριμίες του στελέχους των Λευκών Κρανών μιλούν από μόνες τους. Εν μέρει τροφοδοτούν με νέα δυναμική τους απώτερους στόχους δράσης μίας οργάνωσης που προβλήθηκε από χιλιάδες ξένα Μέσα΄Ενημέρωσης την περίοδο κορύφωσης του πολέμου στη Συρία (δηλαδή πριν πέντε-έξι χρόνια) σαν “καλοκάγαθη” ΜΚΟ “αρωγής” που βοηθούσε τάχα αμάχους από τους βομβαρδισμούς της “κακής” συριακής και ρωσικής πολεμικής αεροπορίας διαθέτοντας εν μέσω αποκλεισμού σε εμπόλεμες ζώνες καινούρια ασθενοφόρα, σύγχρονο εξοπλισμό…

Αρκετά μεγάλα διεθνή ΜΜΕ δεν δίστασαν τότε να τους εμφανίσουν σαν οργάνωση “αποκάλυψης εγκλημάτων” του συριακού στρατού ακόμη.

Όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις για τους δημιουργούς, χρηματοδότες και τα πραγματικά κίνητρα δράσης της οργάνωσης, διεθνή ΜΜΕ ανέλαβαν την αραίωση της προβολής ή την αποσιώπηση των Λευκών Κρανών. Ιδιαίτερα, όταν άρχισαν να πέφτουν βροχή οι οφθαλμοφανείς προβοκάτσιες που έστηναν με τη χρήση χημικών όπλων (με βάση το αέριο χλωρίου) σε βάρος δεκάδων αμάχων (συμπεριλαμβανομένων και παιδιών) ώστε να δικαιιολογηθούν στη συνέχεια οι βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Βρετανία κ.α.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα