ΑΘΗΝΑ
02:30
|
20.05.2024
Το επόμενο, ενδέκατο κατά σειρά, αεροπλανοφόρο της Γαλλίας θα είναι πυρηνοκίνητο, με μήκος 300 μέτρων, εκτόπισμα 75.000 τόνων και θα μεταφέρει 30 υπερσύγχρονα μαχητικά Rafale
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το επόμενο, ενδέκατο κατά σειρά, αεροπλανοφόρο της Γαλλίας θα είναι πυρηνοκίνητο, με μήκος 300 μέτρων, εκτόπισμα 75.000 τόνων. Θα μεταφέρει 30 υπερσύγχρονα μαχητικά Rafale και θα διαθέτει νέα ηλεκτρομαγνητικά συστήματα εκτόξευσης της αμερικανικής εταιρίας General Atomics.

Με αυτές τις φράσεις ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε απόψε τα σχέδια για το νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο που θα αντικαταστήσει την ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ ως το 2038.

Ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται πως επέλεξε να είναι πυρηνοκίνητο το νέο αεροπλανοφόρο για “τεχνικούς και στρατηγικούς λόγους”.

Όπως εξήγησε στη διάρκεια επίσκεψης στη γαλλική κατασκευαστική εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, Framatome, “το στρατηγικό μέλλον της Γαλλίας και η θέση της ως σημαντική δύναμη βρίσκεται στην πυρηνική βιομηχανία”.

Το γαλλικό κράτος σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την κατασκευή του νέου αεροπλανοφόρου, αν και ανεπίσημα υπολογίζεται ότι το κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ..Η πρώτη φάση του σχεδίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2025.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα