ΑΘΗΝΑ
14:28
|
26.04.2024
Στη στρατηγική της Γαλλίας δεν προβλέπεται ο άμεσος και μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι είναι “πολύ προσεκτικός” απέναντι στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού, ενώ επιβεβαίωσε πως ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού της Γαλλίας δεν είναι η κύρια στρατηγικής της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Brut ο πρόεδρος της Γαλλίας ρωτήθηκε για το εν λόγω εμβόλιο και απάντησε: “Θα ήμουν πολύ προσεκτικός”, είπε και πρόσθεσε “υπάρχουν εμβόλια που έρχονται, δεν υπάρχει μόνο ένα. Τώρα φθάνει ένα τεχνολογίας RNA που είναι το πρώτο στον κόσμο. Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για αυτό συγκεκριμένα το εμβόλιο, καθώς πρώτα απ’ όλα πρέπει να είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ διαφανείς. Δεν τα γνωρίζουμε όλα για αυτό το εμβόλιο όπως δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τον ιό”.

Η Γαλλία έχει προκρίνει τον σταδιακό εμβολιασμό του πληθυσμού δίνοντας προτεραιότητα στους ηλικιωμένους διαμένοντες σε Μονάδες Φροντίδας από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευάλωτων, ευπαθών ομάδων. Και τέλος προς την άνοιξη θα αρχίσει ο εμβολιασμός του υπόλοιπου πληθυσμού. “Εμείς δεν πρόκειται να πούμε στον κόσμο: εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε. Έχουμε μια άλλη στρατηγική”, σχολίασε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το εμβόλιο του Απριλίου δεν θα είναι το ίδιο με εκείνο του Ιανουαρίου καθώς “θα υπάρξουν εμβόλια που θα φτάσουν την άνοιξη και το καλοκαίρι που θα αναπτυχθούν με άλλες τεχνικές”.

“Το κλειδί της στρατηγικής μας από τη στιγμή που θα αρθεί το λοκντάουν και οι περιορισμοί είναι ‘τεστ-επαγρύπνηση-προστασία’ και σταδιακά  ο εμβολιασμός”, είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας και πρόσθεσε, “στην πραγματικότητα το εμβόλιο θα είναι η μόνη λύση όταν θα έχει αποκτήσει αυτό που λέμε συλλογική ανοσία το 50 με 60% του πληθυσμού”.

Πηγή: MidiLibre

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα