ΑΘΗΝΑ
02:37
|
20.04.2024
Είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για χρήση τραγουδιών του χωρίς άδεια και καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οικειοθελώς ο ακούραστος θρύλος της μουσικής Νιλ Γιανγκ απέσυρε την αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για χρήση τραγουδιών χωρίς την άδειά του σε προεκλογικές ομιλίες και εκδηλώσεις του απερχόμενου πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τον βρετανικό “Γκάρντιαν” (Guardian) δεν αποκλείεται οι δύο πλευρές να ήρθαν σε κάποιον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ωστόσο, ούτε η νομική ομάδα του Τραμπ, ούτε το Γιανγκ έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με την απόσυρση της αγωγής και το κλείσιμο της υπόθεσης.

Ο Καναδός μουσικός, που πολιτογραφήθηκε ως Αμερικανός πολίτης για να μπορέσει να ψηφίσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κατέθεσε την αγωγή σε βάρος του Τραμπ τον περασμένο Αύγουστο. Ο Γιανγκ ισχυρίστηκε τότε πως δύο κομμάτια του, το “Rockin’ in the Free World” και “Devil’s Sidewalk”, αναπαράχθηκαν κατά την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η σχετική άδεια.  Τραγούδια του Γιανγκ ακούγονταν στις προεκλογικές εκδηλώσεις του Ρεπουμπλικανού από το 2015.

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα η κίνηση αυτή δεν στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα και στις απόψεις των Αμερικανών πολιτών “οι οποίοι είναι ελεύθεροι να υποστηρίξουν τον υποψήφιο της επιλογής τους”, ωστόσο ο ενάγων δεν μπορεί να επιτρέψει να ακούγεται η μουσική του ως “θεματικό τραγούδι” σε μία «διχαστική, αντιαμερικανική εκστρατεία άγνοιας και μίσους”. Η καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης και οι δικηγόροι του μουσικού επιδιώκουν τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση.

Ο Τραμπ με το σύνηθες απαξιωτικό ύφος είχε δηλώσει ότι το “Rockin’ in the Free World” ήταν ένα από τα δέκα κομμάτια που ακούστηκαν σε μια εκδήλωση και σχολίασε ότι το τραγούδι του Γιανγκ δεν είναι “από τα αγαπημένα του”. Πάντως και το 2020 το επιτελείο του Τραμπ συνέχιζε να επιλέγει τη μουσική του Γιανγκ για το “ντύσιμο” των ομιλιών του υποψηφίου τους.

Σε βάρος του ηττημένου των προεδρικών εκλογών, Τραμπ, εκκρεμεί η αγωγή που έχει καταθέσει ο Έντι Γκραντ για τη χωρίς την άδειά του χρήση του κομματιού “Electric Avenue” σε βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα