ΑΘΗΝΑ
06:33
|
27.04.2024
Αποτροπιασμό και σοκ προκαλεί το μπαράζ βίντεο και φωτογραφιών που τραβούν και μοιράζονται στο Διαδίκτυο Αζέροι στρατιώτες σε βάρος Αρμενίων αιχμαλώτων στρατιωτών και αμάχων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποτροπιασμό και σοκ προκαλεί το μπαράζ βίντεο και φωτογραφιών που τραβούν και μοιράζονται στο Διαδίκτυο Αζέροι στρατιώτες σε βάρος Αρμενίων αιχμαλώτων στρατιωτών αλλά και απλών αμάχων.

Τα βιντεοσκοπημένα ντοκουμέντα επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά τις θηριωδίες του πολέμου ενώ ταυτόχρονα μπορούν να συνιστούν τεκμήρια για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Όπως επισημαίνει σε εκτενές ρεπορτάζ το eurasianet.org ακόμη και μία σύντομη έρευνα να κάνει κανείς στο Τουίτερ ή στο Telegram αρκεί για να παρελάσουν από τα μάτια του δεκάδες περιπτώσεις βεβήλωσης πτωμάτων, αποκεφαλισμού γερόντων, ταπεινώσεις και βασανιστήρια αιχμαλώτων στρατιωτών.

Image

Αίσθηση αλλά όχι εντύπωση προκαλεί η ένοχη σιγή ή απόκρυψη των εγκλημάτων αυτών από τους πρόθυμους σε άλλες περιπτώσεις πολέμων (π.χ. Βαλκάνια) εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ή κυβερνητικών αξιωματούχων Δυτικών ισχυρών χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Βρετανία να πουν τα προφανή.

Δυτικοί αξιωματούχοι που σε άλλες περιπτώσεις και δίχως την παραμικρή απόδειξη έσπευδαν να λασπολογήσουν σε βάρος π.χ. της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας για επιχειρήσεις κατά τζιχαντιστών στη Βορειοδυτική Συρία, αρνούνται τώρα να κάνουν την παραμικρή δήλωση σε ό,τι συμβαίνει στο υπό τον έλεγχο των Αζέρων Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Πόσο μάλλον να καταγγείλουν προφανή απoτρόπαια εγκλήματα ή να απαιτήσουν κυρώσεις και τιμωρία των στενών συμμάχων τους σε Άγκυρα και Μπακού…

Karabakh conflict: Azerbaijani soldiers behead Ezidi from Armenia -  ÊzîdîPress - English

Σε μία προσπάθεια να τηρηθούν κάποια προσχήματα η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζεται πως έχει ξεκινήσει τη διενέργεια έρευνας. Έχει δε διαβεβαιώσει πως θα παραπέμψει στη δικαιοσύνη τους δράστες των εγκλημάτων.

Στις 21 Νοέμβρη μάλιστα κυκλοφόρησε ανακοίνωση από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στο Μπακού που διαβεβαίωνε  πως ξεκίνησε ποινική έρευνα για “προσβολή και βεβήλωση των σορών Αρμενίων στρατιωτών”…”και την απάνθρωπη μεταχείριση Αρμενίων φαντάρων”. Ωστόσο ως σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Οι έρευνες, υποτίθεται, συνεχίζονται…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα