ΑΘΗΝΑ
21:54
|
27.02.2024
Θα αγωνιστεί υπέρ της LGBT κοινότητας της Πολωνίας αλλά και του δικαιώματος των γυναικών στις αμβλώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Kλεμάν Μπον, δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποκαλύψει δημόσια τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Tetu.

“Είμαι γκέι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω” δηλώνει ο Κλεμάν Μπον, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τα δικαιώματα των Ευρωπαίων LGBTQ πολιτών (λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικοί, τρανς και κουίρ), σύμφωνα με το politico.

Συνεχίζοντας τονίζει ότι σκοπός της δημόσιας αποκάλυψης της σεξουαλικής του ταυτότητας είναι να αποδείξει ότι το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος δεν τον εμποδίζει από το να γίνει υπουργός.

Στη διάρκεια της ίδια συνέντευξης δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί υπέρ της LGBTQ κοινότητας στην Πολωνία, καθώς όπως δηλώνει σκοπεύει στις αρχές του επόμενου έτους να επισκεφτεί μια από τις LGBT-free” ζώνες της αλλά και να στηρίξει τοπική οργάνωση που υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στις αμβλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες μικροί δήμοι στην Πολωνία, με τις ευλογίες Ορμπάν, έχουν αποκηρύξει τις LGBT κοινότητες, με τα LGBT άτομα που διαβιούν στις συγκεκριμενες περιοχές να βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο επιλογές: τη μετανάστευση ή την σιωπή.

“Δεν θα ήθελα να πουν κάποιοι ότι αντιτίθεμαι σε αυτές τις ζώνες επειδή είμαι γκέι. Θα ήταν προσβλητικό να μου καταλογίσουν ότι δίνω αυτόν τον αγώνα για προσωπικά κίνητρα. Ως υφυπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γαλλίας, έχω την ευθύνη να μάχομαι για την ανεκτικότητα” ξεκαθαρίζει ο Κλεμάν στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Εκατοντάδες τρακτέρ από Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών. Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό έξω από την Κομισιόν.
ΣΥΝΑΦΗ

Το φινλανδικό μοντέλο στράτευσης μελετά στο Ελσίνκι ο Δένδιας

Το ψήφισμα της Καρυστιανού υπογράφει ο Κασσελάκης

Ισπανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας και η Τενερίφη

Ξεκινούν ενδοπαλαιστινιακές ζυμώσεις για νέα κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα