ΑΘΗΝΑ
11:12
|
19.10.2021
“Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη”, λέει ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε καραντίνα τέθηκαν έξι μονές στο Άγιο Όρος, ενώ ένας μοναχός, ηλικίας 76 ετών, έχασε τη ζωή του εξαιτίας επιπλοκών του νέου κορονοϊού. Μιλώντας στο grtimes, o διοικητής στο Άγιο Όρος, Αθανάσιος Μαρτίνος δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. “Συνολικά έξι Μοναστήρια βρίσκονται αυτήν την στιγμή σε καραντίνα, η οποία μάλιστα οδεύει προς το τέλος της. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα σε μοναχούς. Από επιπλοκές κατέληξε το περασμένο Σάββατο ένας μοναχός 76 ετών, με υποκείμενα νοσήματα”, είπε ο κ. Μαρτίνος.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους διευκρίνισε επίσης ότι αυτή την στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και του Πολυγύρου συνολικά επτά μοναχοί (τέσσερις στη Θεσσαλονίκη, τρεις στον Πολύγυρο), εκ των οποίων ο ένας αντιμετωπίζει και υποκείμενα νοσήματα.

Ερωτηθείς για το αν και πόσο πιστά εφαρμόζονται τα μέτρα στις Μονές και στα κελιά στο Άγιο Όρος, όπου διαμένουν συνολικά 1200-1300 μοναχοί και 400-500 μοναχοί αντίστοιχα, τόνισε πως αυτό δεν έχει συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα σε κάποια μοναστήρια να έχουν κολλήσει σχεδόν όλοι. Ο κ. Μαρτίνος ανέφερε ότι το Κέντρο Υγείας αλλά και τα Μοναστήρια είχαν προμηθευτεί rapid test, στα οποία υποβάλλονταν όσοι εμφάνιζαν συμπτώματα ή κρίνονται ως πιθανά κρούσματα. “Τελευταία εμφανίστηκαν αρκετά κρούσματα και έτσι ξεκίνησαν έλεγχοι στις πύλες εισόδου. Μέχρι στιγμής, εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα, ένας ναυτικός και δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν ασυμπτωματικοί και δεν τους επετράπη η είσοδος”, είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καθολικό λοκντάουν για ένα μήνα στη Λετονία

“H Μαύρη Παρασκευή” της εργασίας στην Ιταλία

Κορονοϊός: Ρεκόρ 48 ημερών με 3.164 κρούσματα, 42 θάνατοι, 347 διασωληνωμένοι

Απαλλάσσεται ο Νίκος Μανιαδάκης από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας για τη Novartis

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα