ΑΘΗΝΑ
04:44
|
27.04.2024
Δυσαρεστήθηκε από την επανέναρξη της συνεργασίας με τις ισραηλινές κατοχικές αρχές ασφαλείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόσφατη απόφαση της Παλαιστινιακής Αρχής να ξαναρχίσει τη συνεργασία με τις ισραηλινές κατοχικές αρχές ασφαλείας, ενόψει πιθανής επανέναρξης της διαπραγμάτευσης για το παλαιστινιακό ενόψει της νέας κυβέρνησης στις ΗΠΑ, προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην επιφανή Παλαιστίνια πολιτικό, Χάναν Ασράουι.

Η Ασράουι, που συμμετείχε κατά καιρούς στη διαπραγματευτική διαδικασία για τον τερματισμό της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης μεταξύ άλλων και από τη θέση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), υπέβαλε στις 7/12 την παραίτησή της από την ΕΕ της PLO.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι που κλήθηκαν να σχολιάσουν την εξέλιξη από δημοσιογράφους της αγγλόφωνης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας The New Arab απέφυγαν να ξεκαθαρίσουν εάν ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς έκανε δεκτή την παραίτηση.

Το μόνο σίγουρο είναι ο έντονος θυμός της Παλαιστίνιας βετεράνου πολιτικού για την επανέναρξη της συνεργασίας των υπηρεσιών ασφαλείας Παλαιστινίων και Ισραηλινών που είχε διακοπεί τον περασμένο Μάιο με αφορμή τα σχέδια του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη και άλλων περιοχών της  κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Η 74χρονη Χάναν Ασράουι είναι στην Ε.Ε. της PLO από το 2007. Το 1994 ίδρυσε την Παλαιστινιακή Ανεξάρτητη Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα