ΑΘΗΝΑ
01:41
|
28.06.2024
Η “ζημιά” έγινε μετά το άρθρο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Νίκολας Κρίστοφ των “Νιου Γιορκ Τάιμς”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Pornhub, μία από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες και μηχανές αναζήτησης για ενήλικες στον κόσμο, αλλάζει τους κανόνες του σχετικά με τις αναρτήσεις βίντεο από τους χρήστες του. Μια δημοσιογραφική έρευνα, ένα άρθρο γνώμης, έφερε το Pornhub να απολογείται για τη φιλοξενία και προβολή βίντεο με παράνομο περιεχόμενο, από τα οποία μάλιστα αποκομίζει τεράστια κέρδη.
 
Η έρευνα της εφημερίδας “Νιου Γιορκ Τάιμς” (New York Times) καταγγέλλει ότι η εν λόγω ιστοσελίδα ενηλίκων “κατακλύζεται” από βίντεο κακοποίησης παιδιών, σεξουαλικών επιθέσεων και βίντεο που σχετίζονται με βιασμούς. To Pornhub απάντησε ότι οι ισχυρισμοί στους New York Times είναι “ανεύθυνοι και κατάφωρα αναληθείς”.  Ωστόσο, άλλαξε τους κανόνες τους.  

Το άρθρο των New York Times με τίτλο: “Τα Παιδιά του Pornhub” φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με δύο Πούλιτζερ Νίκολας Κρίστοφ: “Ο ιστότοπός του είναι γεμάτος βίντεο με βιασμούς. Κερδίζει χρήματα από βιασμούς παιδιών, από εκδικητική πορνογραφία, από γυναίκες που βιντεοσκοπούνται εν αγνοία τους ενώ κάνουν ντους, από ρατσιστικό και μισογυνικό περιεχόμενο, από πλάνα γυναικών που ασφυκτιούν μέσα σε πλαστικές σακούλες”. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος παραθέτει την υπόθεση μιας 15χρονης που είχε εξαφανιστεί στη Φλόριντα και η μητέρα της κατάφερε τελικά να την εντοπίσει στο Pornhub. Η κόρη της “πρωταγωνιστούσε” σε 58 βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. Οι αρχές συνέλαβαν τους δράστες-χρήστες της ιστοσελίδας που ανέβασαν τα επίμαχα βίντεο, αλλά η εταιρεία ουδέποτε λογοδότησε για τη “φιλοξενία” αυτού του περιεχομένου. “Επειδή είναι αδύνατο να είμαστε σίγουροι αν ένας νεαρός πρωταγωνιστής σε ένα βίντεο είναι 14 ή 18 ετών, ούτε το Pornhub ούτε κάποιος άλλος έχει μια σαφή ιδέα για το πόσο περιεχόμενο είναι παράνομο”, έγραψε ο Κρίστοφ.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου οι εταιρείες επεξεργασίας οικονομικών συναλλαγών Mastercard και Visa ανακοίνωσαν ότι θα διερευνήσουν την επαγγελματική σχέση τους με το Pornhub. Εάν – όπως είχε ζητήσει το άρθρο των New York Times – οι δύο αυτές εταιρείες είχαν αναστείλει τις υπηρεσίες τους, θα έπληττε οικονομικά τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου, Mindgeek. Το Pornhub είναι γενικά δωρεάν, αλλά προσφέρει συνδρομητική υπηρεσία για βίντεο υψηλής ποιότητας και αποκλειστικό περιεχόμενο.

Η εταιρεία πίσω από το Pornhub ανακοίνωσε ότι εφεξής οι λογαριασμοί των χρηστών θα πρέπει να επαληθεύονται για να ανεβάζουν βίντεο αλλιώς θα καταργούνται. Η λειτουργία επαλήθευσης θα ξεκινήσει από το νέο έτος. Προς το παρόν, οι μεταφορτώσεις έχουν καταργηθεί για όλους τους χρήστες εκτός από επαγγελματίες του κλάδου. “Πλέον μόνο οι επαληθευμένοι συνεργάτες περιεχομένου θα μπορούν να ανεβάζουν περιεχόμενο στο Pornhub”, ανέφερε ο ιστότοπος σε δήλωση σύμφωνα με το ΒΒC.

Περισσότεροι χρήστες θα μπορούν να ανεβάσουν βίντεο μόνο όταν θα έχουν περάσει από την υποχρεωτική διαδικασία επαλήθευσης. Απαγορεύτηκαν επίσης οι λήψεις για τους περισσότερους χρήστες.

Η εταιρεία έχει επίσης εκδώσει μια δήλωση που υπόσχεται “σημαντικά βήματα για την περαιτέρω προστασία της κοινότητάς μας”. Από το 2021 το Pornhub θα άρχιζε να δημοσιεύει εκθέσεις διαφάνειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε δάσος της Αρκαδίας

Για τους Κορεάτες, το ρομπότ δεν βραχυκύκλωσε. Αυτοκτόνησε…

ΕΣΗΕΑ για δημοσιογράφο της ΕΡΤ: Η πράξη του είναι απολύτως καταδικαστέα

Παιδική κατασκήνωση στο Γραμματικό: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα