ΑΘΗΝΑ
12:20
|
16.04.2024
Χαρακτηρίζοντας κυνική την κίνηση, καλεί την ΕΕ να εργαστεί ως προς την τήρηση των συμφωνηθέντων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία, δια στόματος Μαρίας Ζαχάροβα, εκφράζει την έντονη αντίδρασή της στην υπογραφή μνημονίου σχετικά με τη δημιουργία κοινού συνεδρίου μεταξύ των περιοχών που κατοικούνται από Αλβανούς.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, χαρακτηρίζει την κίνηση κυνική και καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστεί για την τήρηση των συμφωνηθέντων ακολουθώντας μία ισορροπημένη πολιτική ως προς το ζήτημα.

“Τίρανα, τα Σκόπια και η Πρίστινα έχουν απώτερο στόχο την προώθηση της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας” προειδοποιεί σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών καταγγέλοντας την υπογεγραμμένη συμφωνία.

“Το μνημόνιο υποτίθεται ότι προωθεί τη συνεργασία των τοπικών κυβερνήσεων, στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας παν-αλβανικού χώρου, αγνοώντας την εδαφική κυριαρχία και τα σύνορα διεθνώς αναγνωρισμένων κρατών”, υπογραμμίζει.

Τέλος υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες ετών από το Κόσοβο για τη δημιουργία μίας ένωσης με τη συμμετοχή σερβικών δήμων, τονίζει πως η διαμεσολαβητής στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, Ευρωπαϊκή Ένωση, εξακολουθεί να μην μπορεί να υποχρεώσει τους Κοσοβάρους να τηρήσουν τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί με τη συμμετοχή και των Βρυξελλών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα