ΑΘΗΝΑ
13:23
|
20.04.2024
O Mασκ δεν φάνηκε να πτοείται από την αποτυχία αφού λίγα λεπτά μετά την έκρηξη θριαμβολογούσε στο Twitter: "Άρη, σου ερχόμαστε"!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άδοξο μεν, κινηματογραφικό τέλος δε, είχε η δοκιμαστική εκτόξευση του πρωτότυπου πυραύλου Starship SN8, του Έλον Μασκ, καθώς εξερράγη κατά την προσπάθεια προσγείωσής του στις εγκαταστάσεις της SpaceX, στο Τέξας τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο αυτοκαθοδηγούμενος πύραυλος προσγειώθηκε με ταχύτητα, μετά από ελεγχόμενη κάθοδο και μετατράπηκε σε πύρινη σφαίρα όπως καταγράφηκε κατά τη live μετάδοση της εταιρείας.

Η δοκιμαστική πτήση τέσταρε την απόδοση των πρόσφατα αναπτυγμένων κινητήρων Raptor της Space X αλλά και τις αεροδυναμικές δυνατότητες επανεισόδου του πρωτοτοτύπου, τα οποία πήγαν καλά, σύμφωνα με την εταιρεία.

Εκείνο που δεν πήγε καθόλου καλά όμως, ήταν η χαμηλή πίεση στη δεξαμενή καυσίμων κατά την κάθοδο, η οποία οδήγησε σε αύξηση της ταχύτητας προσγείωσης του Starship SN8, διευκρίνισε ο Έλον Μασκ, με επακόλουθο την επεισοδιακή έκρηξή του.

Μέχρι στιγμής οι δοκιμές του Starship πήγαν αρκετά άσχημα, με τα πρωτότυπα να εκρήγνυνται είτε μετά την απογείωση, είτε κατά την προσγείωσή τους. Ένα από από αυτά κατάφερε να φτάσει σε υψόμετρο περίπου 500 ποδιών (150 μέτρα) τον Αύγουστο – όχι αρκετά κοντά στον Άρη βέβαια, όπου και ονειρεύεται να φτάσει μεταφέροντας ανθρώπους και φορτία ο φιλόδοξος Έλον, ο οποίος δεν φάνηκε να πτοείται από την αποτυχία αφού λίγα λεπτά μετά την έκρηξη θριαμβολογούσε στο Twitter: “Άρη, σου ερχόμαστε”!

Ίσως βέβαια να έχει και απόλυτο δίκιο που δεν ανησυχεί, καθώς η επιμονή του να φτάσει στα άστρα, έχει τραβήξει την προσοχή του Πενταγώνου, το οποίο θέλει να χρησιμοποιήσει το Starship για τις πιο γήινες ανάγκες του.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα