ΑΘΗΝΑ
00:48
|
24.04.2024
Έντονη αντίδραση Αρμένιου διπλωμάτη για το χαιρετισμό Αζέρου στρατηγού προς τον πρόεδρο Ερντογάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η “μεγαλοπρεπής” διήμερη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν με τον αέρα της νίκης επί της Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δεν πέρασε διόλου απαρατήρητη από την κυβέρνηση στο Ερεβάν.

Πολύ δε περισσότερο από τους διπλωμάτες της χώρας στο εξωτερικό, που έδωσαν απεγνωσμένα αγώνα, σε μία προσπάθεια να κερδίσουν διεθνή υποστήριξη στο δράμα των Αρμενίων αμάχων προσφύγων του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ένας από αυτούς ήταν και ο (απο τον Ιούνιο του 2016) πρέσβης της Αρμενίας στις Βαλτικές χώρες, Τιγκράν Μκρουτσγιάν που παρακολούθησε λεπτομερώς τις επαφές και τις εκδηλώσεις του Τούρκου προέδρου στο Μπακού. Μέχρις ότου “έπεσε” πάνω σε έναν Αζέρο στρατηγό που έσπευσε να χαιρετίσει τον Τούρκο ηγέτη με τον συνθηματικό χαιρετισμό των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων.

Το γεγονός τάραξε τον Αρμένιο διπλωμάτη που σχολίασε ότι ο συμβολικός χαιρετισμός του Αζέρου στρατηγού προς τιμήν μίας ακροδεξιάς νεοναζιστικής οργάνωσης που έχει ήδη απαγορευτεί σε ορισμένες χώρες (με πρώτη τη Γαλλία) είναι “ένδειξη εκτίμησης “προς την Τουρκία για όλα”. “Είναι ο σύγχρονος τρόπος ναζιστικού χαιρετισμού σήμερα”…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα