ΑΘΗΝΑ
21:44
|
03.12.2021
Υποχώρησαν οι Ουγγαρία-Πολωνία. Ξεκλειδώνει το πακέτο των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη συμφωνία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

“Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή και την ανοικοδόμηση των οικονομιών μας. Το πακέτο ανάκαμψης θα προωθήσει τις πράσινες και ψηφιακές μεταβάσεις μας των οικονομιών μας” ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν  είχε σημειώσει ότι η ΕΕ ήταν κοντά σε ομοφωνία.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες η συμβιβαστική πρόταση της γερμανικής προεδρίας έπεισε τελικά την Ουγγαρία και την Πολωνία να αποσύρουν το βέτο τους, που είχε επιβληθεί εξαιτίας της σύνδεσης της εκταμίευσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων με το κράτος Δικαίου. Η συμβιβαστική πρόταση προβλέπει ότι η σύνδεση αυτή θα εφαρμοστεί μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη νομιμότητά της.

Η για το ταμείο ανάκαμψης επί της ουσίας “ξεκλειδώνει” το πακέτο των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην Ελλάδα αναλογούν περίπου 32 δισ. ευρώ από το ταμείο. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξοπλιστική συμφωνία «μαμούθ» Γαλλίας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Τηλεδιάσκεψη Πούτιν – Μπάιντεν εντός των επομένων ημερών

Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν: Στο επίκεντρο Κίεβο, Αρμενία, Αζερμπαιτζάν

ΗΠΑ- Ρωσία -Κίνα: Η πιθανότητα ενός μεγάλου «σπονδυλωτού» πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα