ΑΘΗΝΑ
21:56
|
24.04.2024
Υποχώρησαν οι Ουγγαρία-Πολωνία. Ξεκλειδώνει το πακέτο των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη συμφωνία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανάκαμψης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

“Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε την εφαρμογή και την ανοικοδόμηση των οικονομιών μας. Το πακέτο ανάκαμψης θα προωθήσει τις πράσινες και ψηφιακές μεταβάσεις μας των οικονομιών μας” ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν  είχε σημειώσει ότι η ΕΕ ήταν κοντά σε ομοφωνία.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες η συμβιβαστική πρόταση της γερμανικής προεδρίας έπεισε τελικά την Ουγγαρία και την Πολωνία να αποσύρουν το βέτο τους, που είχε επιβληθεί εξαιτίας της σύνδεσης της εκταμίευσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων με το κράτος Δικαίου. Η συμβιβαστική πρόταση προβλέπει ότι η σύνδεση αυτή θα εφαρμοστεί μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη νομιμότητά της.

Η για το ταμείο ανάκαμψης επί της ουσίας “ξεκλειδώνει” το πακέτο των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην Ελλάδα αναλογούν περίπου 32 δισ. ευρώ από το ταμείο. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα