ΑΘΗΝΑ
11:50
|
20.04.2024
“Προσοχή στην πράσινη απειλή, ένα όπλο μαζικής… επικοινωνίας”. – Μήνυμα και από τον Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ειδησεογραφικό δίκτυο RT συμπληρώνει 15 χρόνια στον “αέρα” της ενημέρωσης και το γιορτάζει με ένα σαρκαστικό βίντεο για την “πράσινη απειλή”. “Πολίτη, πρόσεχε. Εάν έχεις εκτεθεί στο όπλο μαζικής επικοινωνίας, γνωστό κι ως RT, αναζήτησε άμεσα καταφύγιο και απολύμανε το μυαλό σου καταναλώνοντας μόνο ειδήσεις από εγκεκριμένα mainstream μίντια. Η κακόβουλη μιντιακή μηχανή της Μόσχας γίνεται 15 ετών. Ο κίνδυνος που θέτει στη δημοκρατία μας και στις αγαπημένες μας αξίες του κομφορμισμού δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερος. Προσοχή στην Αρκούδα του RT. Γνωρίστε τον εχθρό σας: Ο αρχισυντάκτης του RT στέκεται στην Κόκκινη Πλατεία και σας βομβαρδίζει απευθείας στον εγκέφαλο με προπαγάνδα”.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνεχάρη το RT για τη 15χρονη προσφορά του στον χώρο της ενημέρωσης σημειώνοντας πως το εμπιστεύονται δεκάδες εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο.

«Σήμερα, μας βλέπουν και διαβάζουν καθημερινά δεκάδες εκατομμύρια άτομα σε πολλές χώρες του κόσμου. Είναι έμπιστη και σεβαστή φωνή. Και, ας είμαστε ειλικρινείς, είναι αυτή η φωνή –η φωνή της αλήθειας– που ορισμένοι φοβούνται και θα ήθελαν να σιωπήσει» συμπλήρωσε στη δήλωσή του, που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη, από το Κρεμλίνο. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε έμφαση στο ότι το δίκτυο δεν φοβάται να ρωτήσει δύσκολες ερωτήσεις, δίνει χώρο προς συζήτηση, επιτρέπει να ακούγονται διαφορετικές φωνές και οπτικές και παρέχει τις τελευταίες πληροφορίες στο πολυεθνικό κοινό του.

Το RT εξέπεμψε για πρώτη φορά από το στούντιο στη Μόσχας στις 10 Δεκεμβρίου του 2005. Σήμερα μεταδίδει ειδήσεις από πολλές ηπείρους σε έξι γλώσσες σε τηλεοπτικές και διαδικτυακές πλατφόρμες. Τα RT έχει εννέα υποψηφιότητες για Emmy/International Emmy.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Ιταλία: Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στα νύχια της κυβέρνησης, εν όψει ευρωεκλογών

ΕΣΡ: Πρόστιμα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για σοβαρά παραπτώματα

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα