ΑΘΗΝΑ
18:39
|
02.07.2024
Συμπλοκές και συλλήψεις οπαδών μίας ομάδας γνωστή για τη ρατσιστική, αντιαραβική συμπεριφορά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Φωτιές” έχει ανάψει στους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ιερουσαλήμ, Μπεϊτάρ Τζερούσαλεμ,η πώληση του 50% των μετοχών του ομίλου στον ξάδελφο του πρίγκηπα διαδόχου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Χαουίντ μπιν Χαλίφα αλ Ναχγιάν.

Μόνο σήμερα το πρωί οι διχασμένοι οπαδοί της Μπεϊτάρ, οι περισσότεροι εκ των οποίων εμφορούνται από ρατσιστικές πεποιθήσεις και ξεσπούν συχνά σε εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας στη διάρκεια αθλητικών αγώνων, πραγματοποίησαν δύο διαφορετικές διαδηλώσεις. Η μία υπέρ της πώλησης του 50% των μετοχών της σε μέλος της βασιλικής οικογένειας των Εμιράτων και η άλλη κατά.

Πιο εκδηλωτικοί ήταν οι δυσαρεστημένοι με την πώληση του 50% των μετοχών της Μπεϊτάρ στον Εμιρατιανό εκατομμυριούχο. Φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του αρχικού ιδιοκτήτη (νυν συνιδιοκτήτη) της Μπεϊτάρ, Μοσέ Χογκέγκ και στη συνέχεια “περιποιήθηκαν” τον Εμιρατιανό νέο αφεντικό, μπιν Χαλίφα πετώντας στο χώρο του γηπέδου ψεύτικα χαρτονομίσματα από επιτραπέζια παιχνίδια. Όταν άναψαν τα αίματα δεν έλειψαν οι συμπλοκές με τους οπαδούς της Μπεϊτάρ που δεν είχαν αντίρρηση στις νέες εξελίξεις με αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε άτομα.

Η Μπεϊτάρ θεωρείται μία από τις ποδοσφαιρικές ομάδες της εργατικής τάξης στο Ισραήλ και δη των Εβραίων που ήρθαν στο Ισραήλ από αραβικές χώρες της περιοχής, όπως το πρώην αφεντικό της Χογκέγκ που έχει καταγωγή από το Μαρόκο.

Το γεγονός ότι μπήκε Άραβας συνέταιρος στην ομάδα που καυχιόταν πως δεν είχε ποτέ από το 1936, που ιδρύθηκε, ούτε έναν Άραβα παίχτη αντιμετωπίστηκε από αρκετούς σαν μία κλασική περίπτωση “τραγικής ειρωνείας”.

Η συμφωνία πάντως που υπογράφηκε στις 7 Δεκέμβρη χρυσώνει το χάπι για κάποιους από τους πιο μετριοπαθείς οπαδούς καθώς ο Εμιρατινός σείχης υπόσχεται να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια ως το 2030.

Ενδεχομένως, όταν οι υποσχέσεις για τις χρυσές επενδύσεις μετουσιωθούν σε πράξεις και αρχίσουν να μπαίνουν τα γκολ στα δίχτυα από νέους, ικανότερους (και ακριβότερους…) παίχτες, να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις σε μία ομάδα που δεν έχει πάρει πρωτάθλημα στο Ισραήλ πάνω από μία δεκαετία…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στην Ασωπία Βοιωτίας- Επιχειρούν εναέρια μέσα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουτουζής

Ινδία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε θρησκευτική τελετή- Ποδοπατήθηκαν από το πλήθος

Ισραήλ: Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί και εντολή εκκένωσης της Χαν Γιούνις- «Δεν έχει μείνει ασφαλές μέρος»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα