ΑΘΗΝΑ
07:04
|
20.04.2024
Πετυχημένο το roof garden με πισίνα στον Ιερό Βράχο, αντάξιο των εγκαταστάσεων με νερό στον «Νέο Παρθενώνα» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου δυόμιση χιλιάδες χρόνια στέκονται (σχεδόν) όρθια ο Παρθενώνας, το Ερεχθείο και τα Προπύλαια. Άντεξαν τις μετατροπές τους σε χριστιανική εκκλησία, σε τζαμί, σε πυριτιδαποθήκη, σε κατοικία του Οθωμανού καδή της Αθήνας και σε δεσμωτήριο των επαναστατημένων Ελλήνων, δεν ισοπεδώθηκαν από τα κανόνια του Μοροζίνι, δεν εξαφανίστηκαν από προσώπου γης κατά τη λεηλασία του Έλγιν και τα πολεμικά σχέδια του Φαβιέρου που ήθελε να κόψει τις κολώνες και να τις κάνει βόμβες, ανέβηκαν και οι Βαυαροί με τα κρέατα για να διαπιστώσουν αν η υγρασία ευνοεί την ανακατασκευή του Ιερού Βράχου σε παλάτι του Όθωνα και ευτυχώς αυτά σάπισαν νωρίς και γλίτωσε ο Βράχος από τις γερμανικές εργολαβίες.

Τον Νοέμβρη του 1916 και τον Δεκέμβρη του 1944 πρώτα οι Γάλλοι με τους Σενεγαλέζους και έπειτα οι Βρετανοί με τους Ινδούς είχαν κάνει τα μάρμαρα πολυβολεία παραβιάζοντας τις σχετικές αμοιβαίες συμφωνίες για να ελέγξουν στρατιωτικά την Αθήνα στις επεμβάσεις τους για την εξασφάλιση των γεωπολιτικών τους συμφερόντων. Τέλος πάντων, ο Βράχος τα έχει δει όλα και έχει αντέξει πολλά: λίγο νεράκι σαν κρουνός και ορισμένες κακοτεχνίες σαν έτοιμες και προδιαγεγραμμένες από καιρό σας πειράξανε τώρα;

Εξάλλου είναι παγκοσίως και διεθνώς γνωστό, οι Νεοέλληνες είναι οι χειρότεροι εχθροί των αρχαίων ημών προγόνων και των μνημείων τους. Από τις αμετροεπείς και αήθεις συγκρίσεις, όταν για παράδειγμα τα κολαστήρια της Μακρονήσου στον Εμφύλιο χαρακτηρίζονταν “Νέος Παρθενώνας” ή όταν πιο πρόσφατα το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποθεωνόταν ως ο πιο “Νέος Παρθενώνας” δεν έχει κυλήσει και πολύ νερό στο αυλάκι, τις βουλωμένες υδρορροές και τις αστικές, φιλοκυβερνητικές και φιλοεπιχειρηματικές απολογίες για τα συντελεσμένα εγκλήματα.

Δείτε το όλο σκηνικό της βροχής και της πλημμύρας στην Ακρόπολη ως την απαραίτητη και υποχρεωτική προσαρμογή των αρχαίων μνημείων στην εποχή της ανάπτυξης, της υγιούς επιχειρηματικότητας και του εκσυγχρονισμού με ελάχιστο κόστος για την κυβέρνηση και το κράτος.

Τόσο νερό έχει για παράδειγμα στους εξωτερικούς του χώρους ο “Νέος Παρθενώνας” του ΚΠΙΣΝ, να μην έχει λίγο νερό, μερίμνη του έτερου ευαγούς Ιδρύματος και ο ορίτζιναλ Παρθενώνας στον περιβάλλοντα χώρο; Κάθε σοβαρό roof garden στην εποχή μας έχει και την πισίνα του και το κοκτέιλ μπαρ του: νά μια φιλοεπιχειρηματική επιλογή για το Ερεχθείο και τις επόμενες προσαρμογές στις Καρυάτιδες.

Τι θέλετε δηλαδή ορισμένοι αναρχοάπλυτοι βυσσοδομούντες αριστεριστές και κομμουνιστές της οπισθοδρόμησης και του λαϊκισμού; Να μείνουν η χώρα και η Ακρόπολη έξω από το τρένο των διεθνών εξελίξεων; Να ανεβοκατεβαίνουν η Αριστερά και ειδικά η ΚΝΕ με πανό ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. στον Ιερό Βράχο και να μιαίνουν τον χώρο; Για αυτό έπεσε και το τσιμέντο, φτιάχτηκε νοητά και μια τάφρος και γέμισε και με νερό για να μην μπαίνουν ιδέες σε ορισμένους ακραίους ολετήρες με κονσερβοκούτια που θέλουν το κακό της ελληνικής κοινωνίας και δυσφημούν την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης με τα καμώματα και τα συνθήματα τους.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά στο τέλος, θα αναγκαστούν το υπουργείο Πολιτισμού και η δημοφιλής και ικανότατη υπουργός εκ γραφειοκρατίας, Λίνα Μενδώνη να στείλουν εργολάβους με αλυσοπρίονα να κόψουν φέτες τα γλυπτά και τις μετόπες για να τα πακετάρουν σε χαρτοκιβώτια και να τα στείλουν στο Βρετανικό Μουσείο για μακροχρόνιο δανεισμό τουλάχιστον 25 ετών.

Μισές δουλειές έκανε ο Έλγιν, θα διορθωθεί το ιστορικό σφάλμα, ας επιστρέψουν και τα κόκαλα του λόρδου να κάνουν windsurfing στο water installation της Ακρόπολης, καθώς οι φωνασκούντες και οι διαμαρτυρόμενοι Νεοέλληνες για το νεράκι στον Ιερό Βράχο είναι αχάριστοι και ανεύθυνοι και δεν αναλαμβάνουν την ατομική ευθύνη τους να χειροκροτήσουν και να αποθεώσουν την κυβέρνηση της ΝΔ και πολλές από τις προηγούμενες που έχουν συνεκτικό, τεκμηριωμένο και στέρεο σχέδιο υπεράσπισης και ανάδειξης των αρχαίων μνημείων της χώρας, σχέδιο στην κυριολεξία μπετόν αρμέ κάτω από το οποίο θάβονται και εξαφανίζονται αρχαιότητες, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη και τον σταθμό Βενιζέλου. Αλλά μην είστε φωνακλάδες και ταραχοποιοί, δεν βρέθηκε στις εργασίες του μετρό και ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να τρέξουμε σαν ξετρελαμένοι εθνικόφρονες, και να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε αδερφωμένοι και μονοιασμένοι “Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα”.

Διά αυτά τα μάρμαρα πολεμήσαμε, που έλεγε και ο έρμος ο Μακρυγιάννης, αλλά ποιος είναι ο στρατηγός για να την βγει και την πει στους σημερινούς κρατούντες της Ελλάδας και του νεοελληνικού πολιτισμού που τα ξέρουν όλα και κατέχουν τα πάντα και τέλος πάντων, ζήτω τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ΄21 και στρατηγέ κι αν ήξερες για ποιους Νεοέλληνες εξουσιαστές τσακιζόταν το χέρι σου στις μάχες και στον καβγά με τον Φαβιέρο που σταμάτησες τον Γάλλο “φιλέλληνα” από το σχέδιο ισοπέδωσης του αρχαίου ναού που προοριζόταν να γίνει βόμβες και αγκωνάρια στην άμυνα εναντίον των Τούρκων.

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει, εκτός κι αν βρέξει κομμάτι περισσότερο και ανοίξουν οι ουρανοί και η κυβέρνηση της ανεμελιάς αφήσει το νερό να γίνει καταρράκτης κατρακυλώντας τα Προπύλαια.

Αρκετά με την αχαριστία, τη στείρα αντιπολίτευση και τον λαϊκισμό, άντε μην ανεγερθούν και Harrods δίπλα στον Παρθενώνα για να μάθετε επιτέλους πως ζει ο καλός ο κόσμος, αναρχοκομμούνια.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρεαλισμός της εξουσίας και του πολέμου μπροστά σε διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη

Το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς θεσμοί όπως το Διεθνές Δικαστήριο που εξετάζει προσφυγή κατά του Ισραήλ, απέδειξαν πως βρίσκονται σε θέση αδυναμίας και ανικανότητας.

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Ο ρωσικός στρατός δοκίμασε με επιτυχία τηλεκατευθυνόμενες πλατφόρμες μάχης στην ζώνη του πολέμου. Σε ποιες καταστάσεις μπορούν να είναι χρήσιμα τέτοια ρομπότ;
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα