ΑΘΗΝΑ
01:48
|
20.04.2024
"Εξαφανίστηκαν" έγγραφα που έδειχναν πως το ιταλικό υπουργείο Υγείας δεν είχε σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας από το 2014.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνωμοσία ανάμεσα σε στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της ιταλικής κυβέρνησης ανακαλύπτει αποκλειστικό, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν με αφορμή την “μυστηριώδη” εξαφάνιση έκθεσης ενός Ιταλού ειδικού και άλλων δέκα Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων που προειδοποιούσαν πως τα σχέδια ετοιμότητας για πανδημία της Ιταλίας δεν είχαν ενημερωθεί από το 2006.

Η επίμαχη έκθεση φέρεται πως είχε “εξαφανιστεί” μέσα σε μια ημέρα από τη δημοσίευσή της τον περασμένο Αύγουστο. Ο Ιταλός επιστημονικός συνεργάτης του ΠΟΥ, Φρανσέσκο Ζαμπόν μιλώντας στην εφημερίδα Guardian τόνισε πως δεν του επετράπη να καταθέσει ούτε καν ως μάρτυρας στους εισαγγελείς. Υποστήριξε δε ότι ο βοηθός Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Ρανιέρι Γκουέρα τον απείλησε με απόλυση, εκτός εάν η έκθεση “τροποποιούνταν” καταργώντας το επίμαχο σημείο που ανέφερε πως τα έγγραφα ετοιμότητας για πανδημία του ιταλικού υπουργείου υγείας δεν είχαν ενημερωθεί επί 14 χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα