ΑΘΗΝΑ
00:56
|
22.01.2022
Η Αλγερία, γείτονας και περιφερειακός αντίπαλος του Μαρόκου, είναι ο βασικός ξένος υποστηρικτής του Μετώπου Πολισάριο, το οποίο έχει αγωνιστεί για την ανεξαρτησία της Δυτικής…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας επέκρινε το Σάββατο τους «ξένους ελιγμούς» που έχουν ως στόχο τους να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα του, αναφερόμενος στην συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Ουάσιγκτον αναγνώρισε την κυριαρχία του Μαρόκου έναντι της Δυτικής Σαχάρας σε αντάλλαγμα για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Ραμπάτ και Τελ Αβίβ.

Η Αλγερία, γείτονας και περιφερειακός αντίπαλος του Μαρόκου, είναι ο βασικός ξένος υποστηρικτής του Μετώπου Πολισάριο, το οποίο έχει αγωνιστεί για την ανεξαρτησία της Δυτικής Σαχάρας από τη δεκαετία του 1970, καταφέρνοντας να ελέγχει το 20% της επικράτειας της Δυτικής Σαχάρα σήμερα.

«Υπάρχουν ξένοι ελιγμοί που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της Αλγερίας», δήλωσε επί λέξει ο πρωθυπουργός Αμπντελαζίζ Τζεράντ. «Τώρα υπάρχει η επιθυμία της σιωνιστικής οντότητας να έρθει πιο κοντά στα σύνορά μας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο Ισραήλ.

Το Μέτωπο Πολισάριο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως η εκεχειρία του 1991 έχει τελειώσει, λόγω της εισβολής μαροκινών στρατευμάτων σε ουδέτερη ζώνη υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ. Δεδομένου πάντως ότι η κυριαρχούμενη από το Πολισάριο περιοχή είναι σε μεγάλο ποσοστό έρημος, η Αλγερία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο οικονομικά και στρατιωτικά στην στήριξη του κρατιδίου.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βάρβαρη επίθεση Εβραίων εποίκων σε ακτιβιστές και Παλαιστίνιους

Λουκασένκο: Η μετάβαση της εξουσίας στη Λευκορωσία πρέπει να γίνει μόνο μέσω εκλογών

Σε «εποικοδομητικό διάλογο» καλεί τη Ρωσία η Σόφια

Πυραύλους στην Ουκρανία στέλνουν οι χώρες της Βαλτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα