ΑΘΗΝΑ
16:47
|
29.06.2026
Οργισμένη η αντίδραση της Γαλλίας στην εκτέλεση του Ιρανού αντιφρονούντα δημοσιογράφου Ρουχολάχ Ζαμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με οργή αντέδρασε η Γαλλία στην εκτέλεση του Ιρανού αντιφρονούντα δημοσιογράφου Ρουχολάχ Ζαμ, γεγονός το οποίο θεωρεί ασύμβατο με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Τεχεράνης.

«Η Γαλλία καταδικάζει με τον πιο δυνατό τρόπο αυτήν τη σοβαρή παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου στο Ιράν», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση, μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσης του Ζαμ από τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Πρόκειται για μια βάρβαρη και απαράδεκτη πράξη που αντιβαίνει στις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας» κατέληξε η ανακοίνωση της γαλλικής πλευράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζαμ ζούσε εξόριστος στο Παρίσι την τελευταία τριετία, μετά την διαφυγή του από το Ιράν, όπου είχε εκτίσει για μικρό διάστημα ποινή φυλάκισης στο παρελθόν. Είχε αναδειχθεί σε έναν από τους επιφανέστερους επικριτές της Τεχεράνης μέσα από την συχνότητα του Voice of America Persian News Network με τις ιρανικές αρχές να τον θεωρούν έμμισθο προπαγανδιστή της Δύσης.

Πηγες: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρακινό τελεσίγραφο προς τις φιλο-ιρανικές οργανώσεις για αφοπλισμό ως 30/9

Η Ουκρανία διάδρομος για τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής, καταγγέλλει η Ρωσία

Συμφωνία-ανάχωμα Αυστραλίας και Βανουάτου κατά της κινεζικής επιρροής

Τη «βουλιάζεις τη βάρκα»: Μήνυση από τη Νέα Αριστερά στον Βελόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα