ΑΘΗΝΑ
18:40
|
20.04.2024
Η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει προγραμματίσει συζήτηση με τους ηγέτες των κρατιδίων την Κυριακή, με αντικείμενο την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει προγραμματίσει συζήτηση με τους ηγέτες των κρατιδίων την Κυριακή, με αντικείμενο την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, και ενώ οι μολύνσεις από τον Covid-19 αυξάνονται και εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων για δράση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Γερμανία βρίσκεται σε μερικό lockdown εδώ και έξι εβδομάδες, με μπαρ και εστιατόρια κλειστά, αλλά καταστήματα και σχολεία ανοιχτά. Ορισμένες περιοχές ωστόσο έχουν ήδη επιβάλει αυστηρότερα μέτρα.

Οι συζητήσεις την Κυριακή θα περιλαμβάνουν εάν τα καταστήματα πρέπει να κλείσουν πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας κίνησης, ανέφεραν οι πηγές που επικαλείται το Reuters.

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ είπε στην εφημερίδα RND το Σάββατο ότι οι μονάδες εντατικής νοσοκομειακής περίθαλψης άρχισαν να φτάνουν στα όριά τους και ότι η Γερμανία δεν θα μπορούσε να περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα για να αντιδράσει.

Σήμερα Σάββατο το επιδημιολογικό Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ανακοίνωσε 28,438 νέα κρούσματα και 496 θανάτους από τον ιό.

Πηγές: Reuters, Deutsche Welle 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα