ΑΘΗΝΑ
22:59
|
26.04.2024
Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή διαπραγματεύεται με την μεταλλευτική εταιρία AHMSA την ανάκτηση 200 εκ. δολαρίων από την πώλησή εργοστασίου στην κρατική Pemex.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του διεξάγει διαπραγματεύσεις με την μεταλλευτική και εξορυκτική εταιρία Altos Hornos de Mexico (AHMSA) για το εργοστάσιο Agro Nitrogen και την ανάκτηση 200 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώλησή του, τα οποία θα διατεθούν κατά προτεραιότητα για την αγορά εμβολίων κατά του Covid-19.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος, γνωστός και ως ΑΜΛΟ, είπε ότι «Προφανώς έχουν ήδη συμφωνήσει να επιστρέψουν τα χρήματα μας ζητούν προθεσμίες, το εξετάζουμε. Φυσικά, η προθεσμία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2024, οπότε αν δοθεί προθεσμία θα είναι μια για κάθε έτος έως το 2024.»

Η ανακοίνωση έρχεται αφού η εταιρεία Altos Hornos de Mexico (AHMSA) επιβεβαίωσε ότι θα αποκαταστήσει τις ζημίες που προκλήθηκαν στην κυβέρνηση του Μεξικού από τις πρόσθετες επιβαρύνσεις και υπερχρεώσεις που καταβλήθηκαν το 2013 για την πώληση του εργοστασίου λιπασμάτων Agronitrogenados στην κρατική Petróleos Mexicanos (γνωστή κι ως Pemex) κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα