ΑΘΗΝΑ
06:02
|
27.04.2024
Η υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι θέμα «ηθικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πρέσβυς τους στην Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι θέμα «ηθικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πρέσβυς των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τη θρησκευτική διπλωματία, που οργανώθηκε στη χώρα μας. 

Η δήλωση του Τζέφρι Πάιατ, ένα μήνα μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο Φανάρι, είναι αποκαλυπτική όσων πολλές φορές και επισταμένως έχει γράψει το «Κ» για την νέα, αυτή τη φορά ηθελημένη, αιχμαλωσία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που υπακούει πλέον σε εντολές των ΗΠΑ και της CIA. 

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα δήλωσε, ακόμη, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στο πλευρό του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και σέβονται την ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, που στάθηκε «γενναία» δίπλα στον Πατριάρχη στο ουκρανικό ζήτημα. Δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία και για την λοιπή Ορθοδοξία, καθώς δεδομένης της ευκαιρίας, επετέθη στη Ρωσική Ορθοδοξία και τη Ρωσία, για το Ουκρανικό ζήτημα. Υπενθυμίζεται ότι ο κος Πάιατ υπηρέτησε ως πρέσβυς των ΗΠΑ στην Ουκρανία και, επίσης, είναι επιρροή των Δημοκρατικών και του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, του οποίου οι σχέσεις με την Ουκρανία δεν είναι ούτε λίγες ούτε αθώες, λόγω της εμπλοκής του γιού του σε σκάνδαλα. 

Αξίζει να αναφερθεί και η «πρόβλεψη» του Τζέφρι Πάιαιτ περί «άλλων Εκκλησιών που θα ακολουθήσουν την αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησίας». Υπενθυμίζεται ότι ο Μάικ Πομπέο επισκέφθηκε και τη Γεωργία και συναντήθηκε εκεί με τον Πατριάρχη Ηλία, αμέσως μετά την επίσκεψη του στο Φανάρι. Οι πιέσεις όμως, μάλλον δεν ήταν αρκετές, καθώς, με την ευκαιρία των 30 ετών από την χειροτονία του κανονικού αρχιερέα της Ουκρανικής Εκκλησίας, Ονούφριου, ο  Πατριάρχης Γεωργίας απέστειλε επιστολή στην οποία τόνιζε την αγάπη του και τις προσευχές του για τον φέροντα σταυρό Ουκρανίας. Τον Οκτώβριο που μας πέρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε πει ότι «ο Εξοχότατος κ. Ονούφριος δεν θεωρείται πλέον κανονικός Μητροπολίτης Κιέβου, αλλά ιεράρχης που ζει στο Κίεβο», στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχισματικών, οι οποίοι έχουν στενές και γνωστές σχέσεις με ακροδεξιές, εθνικιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα