ΑΘΗΝΑ
09:55
|
15.08.2022
Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή η υπουργός απεκδύθηκε των ευθυνών της για την έλλειψη κάθε πρόνοιας για την παροχέτευση των ομβρίων υδάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην προηγούμενη κυβέρνηση απέδωσε το πλημμύρισμα της Ακρόπολης η Μενδώνη. Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή που έλαβε χώρα στο πλαίσιο των αποκαλύψεων του Κοσμοδρομίου, η υπουργός απεκδύθηκε των ευθυνών της για την έλλειψη κάθε πρόνοιας για την παροχέτευση των ομβρίων υδάτων και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για κυβερνητική αδράνεια.

Συγκεκριμένα η κ. Μενδώνη τόνισε πως «για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη οφείλουν να απολογηθούν όσοι σταμάτησαν τα έργα και τις υδραυλικές μελέτες το 2015, για να μη κάνουν απολύτως τίποτα στην πενταετία της διακυβέρνησής τους», προσθέτοντας αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ ότι “τώρα που για πρώτη φορά γίνονται πλήρεις μελέτες και έργα αποστράγγισης, καταγγέλλουν αυτούς που τα υλοποιούν. Είναι τόσο το μένος τους που δεν μπορούν να το κρύψουν”.

Με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τη δυνατότητα δανεισμού πολιτιστικών αγαθών στο εξωτερικό, η κ. Μενδώνη είπε ότι η μη αξιοποίηση του Πολιτισμού μας ως δημοσίου κεφαλαίου, “εξαιτίας παρωχημένων αντιλήψεων, συνιστά όχι απλώς ασυγχώρητη αδράνεια αλλά εγκληματική αμέλεια, που στερεί τη χώρα από πολύτιμους πόρους, και οδηγεί με ταχείς ρυθμούς σε απαξίωση και μαρασμό των μοναδικών πολιτιστικών, μη ανανεώσιμων πόρων μας”. Σας βεβαιώ, είπε η κ. Μενδώνη  απευθυνόμενη στην εθνική αντιπροσωπεία- για τη βούληση και την αποφασιστικότητα μας “να μην επιτρέψουμε κάτι τέτοιο”.
   
Ζητώντας τον λόγο μετά την ομιλία της υπουργού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει στις προτεραιότητές της τη στήριξη των καλλιτεχνών και δεν δέχεται τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, όπως αυτή για τη δέσμευση των ραδιοσταθμών να παίζουν ελληνική μουσική, ώστε να αποδίδονται δικαιώματα στους δημιουργούς. Για το πρόσφατο νομοσχέδιο, έκανε λόγο για “υπουργείο Πολιτισμού – ντήλερ”, ενώ για το πρόσφατο φαινόμενο στην Ακρόπολη, ρώτησε γιατί οι μελέτες για τις ράμπες δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους τις μελέτες για τα αντιπλημμυρικά στα οποία αναφέρθηκε η κα Μενδώνη.

Απαντώντας εκ νέου η υπουργός ζήτησε από τον κ. Σκουρλέτη να θυμηθεί τι έγινε το 2013 στην Ακρόπολη σε αντίστοιχες πλημμύρες, όταν έπεσε τμήμα του βορείου τείχους στο ύψος των Προπυλαίων, εξαιτίας εργοστασιακών οικίσκων που πήγαν εκεί. Με αφορμή αυτό, το ΥΠΠΟ ξεκίνησε υδραυλικές μελέτες (με έγκριση της 31/12/2014, και υπογραφή του νυν Προέδρου της ΒτΕ, Κ. Τασούλα) και “για τα επόμενα 5 χρόνια, δεν κάνατε τίποτα” είπε η κ. Μενδώνη στον κ. Σκουρλέτη.
 
“Πρώτη φορά γίνονται τώρα υδραυλικά έργα, γι’ αυτό δεν υπήρξε πρόβλημα στη νότια κλιτύ, και τώρα γίνονται οι μελέτες για τη βόρεια κλιτύ, και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που κληρονομήσαμε” είπε η υπουργός Πολιτισμού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΤΡΑΠ: Μουσικό έγκλημα ή μουσική του εγκλήματος;

Βγήκε από τον αναπνευστήρα και μπορεί να μιλήσει ο Σαλμάν Ρούσντι

Νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε μουσικό φεστιβάλ στη Βαλένθια

Πέθανε η Αμερικανίδα ηθοποιός Αν Χες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα