ΑΘΗΝΑ
20:49
|
26.04.2024
Ο Πρόεδρος της Αλγερίας έκανε την πρώτη του εμφάνιση από τότε που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Γερμανία πριν από 47 ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, έκανε την πρώτη του εμφάνιση από τότε που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Γερμανία πριν από 47 ημέρες, αφότου είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό Covid-19, δηλώνοντας ότι αναρρώνει και θα επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του.

Ο Τεμπούν, που εμφανίστηκε σε ένα βίντεο στο Facebook και σε μια εκπομπή στην κρατική τηλεόραση, δήλωσε ότι αναμένεται να ολοκληρώσει πλήρως την διαδικασία ανάρρωσης το αργότερο εντός τριών εβδομάδων.

«Αναρρώνω… Θα ανακτήσω τις σωματικές μου ικανότητες σε μια, δύο ή τρεις εβδομάδες», δήλωσε συγκεκριμένα. «Σύντομα θα είμαστε στη χώρα για να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια νέα Αλγερία». «Η απόστασή μου από την πατρίδα δεν με κάνει να την ξεχάσω» κατέληξε ο Αλγερινός ηγέτης.

Υπενθυμίζεται πως ο 75χρονος Τεμπούν ανήλθε στον προεδρικό αξίωμα τον περασμένο Δεκέμβρη στις πρώτες εκλογές μετά την απομάκρυνση τον Απρίλη του 2019 του επί εικοσαετίας προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα στο πλαίσιο πολυπληθών διαδηλώσεων εναντίον του τελευταίου.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα