ΑΘΗΝΑ
18:59
|
08.07.2024
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρέδωσε στον Χάντερ Μπάιντεν μια κλήτευση που ζητά πληροφορίες σχετικά με το έργο του με πάνω από δύο δωδεκάδες οντότητες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Σάββατο, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Γενικό Εισαγγελέα Μπιλ Μπαρ ότι παρέμεινε σιωπηλός σε σχέση με την υποτιθέμενη διαφθορά του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του εκλεγμένου Προέδρου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν. Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Μπάιντεν Τζούνιορ για πολλά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε προγράμματα «pay-to-play» κατά τη διάρκεια της θητείας του πατέρα του ως αντιπροέδρου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρέδωσε στον Χάντερ Μπάιντεν μια κλήτευση που ζητά πληροφορίες σχετικά με το έργο του με πάνω από δύο δωδεκάδες οντότητες, συμπεριλαμβανομένου της Burisma – της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου στην καρδιά ενός φερόμενου σχεδίου «pay-to-play» του Μπάιντεν και της ιστορίας περί καθαίρεσης του Τραμπ. Το Associated Press δημοσίευσε τους ισχυρισμούς, επικαλούμενο ένα άτομο που φέρεται να έχει κοντινή σχέση με την έρευνα.

Η ευρεία κλήτευση, που λέγεται ότι εκδόθηκε την Τρίτη, περιγράφει την έρευνα ως «ευρυγώνιο φακό» που εξετάζει τις διεθνείς συναλλαγές του Μπάιντεν Τζούνιορ. Πέραν της Burisma, η έρευνα, που ξεκίνησε το 2018, ζητά από τον Μπάιντεν να παραδώσει πληροφορίες σχετικά με τις κινεζικές επιχειρηματικές του συναλλαγές. Δύο άτομα εξοικειωμένα με το θέμα δήλωσαν στο AP ότι η έρευνα εξέτασε εικαζόμενες δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


Ο Χάντερ Μπάιντεν αποκάλυψε την Τετάρτη ότι το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Ντέλαγουερ έχει ξεκινήσει έρευνα στα φορολογικά του. Είπε ότι το παίρνει στα σοβαρά, αλλά ότι ήταν πεπεισμένος ότι θα απαλλαγεί από τυχόν αδικήματα.

Το Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Μπιλ Μπαρ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την έλλειψη δράσης τους κατά την έρευνα. Ο Πρόεδρος είπε ότι ο Μπαρ πρέπει να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Χάντερ ενόψει της ψηφοφορίας για το 2020, υποδηλώνοντας ότι «Εάν μπεί ο Μπάιντεν, τίποτα δεν θα συμβεί στον Χάντερ ή στον Τζο» και η έρευνα θα «σκοτωθεί» από την ομάδα του επόμενου προέδρου. Αποκαλώντας τον Μπαρ «μεγάλη απογοήτευση», ο Τραμπ ανέφερε επίσης ένα tweet του ραδιοφωνικού οικοδεσπότη Τοντ Σταρνς που υπαινίσσεται ότι ο γενικός εισαγγελέας πρέπει να απολυθεί αμέσως.

Το «Pay-to-Play» έπος του Μπάιντεν

Η ιστορία του Χάντερ Μπάιντεν στοίχειωνε τον πατέρα του για μεγάλο μέρος του εκλογικού κύκλου του 2020 – ήταν επίσης η ώθηση για την προσπάθεια των Δημοκρατικών να καθαιρέσουν τον Τραμπ από τα τέλη του 2019. Οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τον Πρόεδρο ότι επιδιώκει να βρει παράνομα βρώμα για τον Μπάιντεν τον πρεσβύτερο ζητώντας η Ουκρανία να ξαναρχίζει την έρευνά της για το έργο του Χάντερ για την εταιρεία ενέργειας Burisma, για την οποία του δόθηκε δουλειά «μη εμφάνισης» με μισθό 50.000 δολάρια το μήνα, φαινομενικά σε αντάλλαγμα για πρόσβαση στον Αντιπρόεδρο, το 2014. Οι Μπάιντεν αρνήθηκαν έντονα οποιαδήποτε αδικοπραξία, παρόλο που ο Μπάιντεν ο πρεσβύτερος έχει πιαστεί από τον φακό να καυχιέται ότι απέλυσε τον Ουκρανό εισαγγελέα που ερευνούσε τον γιο του και να απειλεί να παρακρατήσει δάνειο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ προς την Ουκρανία εάν το Κίεβο δεν παραιτηθεί της υπόθεσης.

Το σκάνδαλο διαφθοράς του Μπάιντεν κέρδισε νέα ώθηση τον Οκτώβριο, όταν η New York Post δημοσίευσε ένα άρθρο με λεπτομέρειες σχετικά με φερόμενες αποδείξεις που βρέθηκαν στο φορητό υπολογιστή του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης αλληλογραφίας με ξένους αξιωματούχους και επιχειρηματίες που έδειχναν ότι διοργανώνει συναντήσεις με τον πατέρα του με αντάλλαγμα μετρητά. Το σχέδιο «pay-to-play» – το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον – είναι εξαιρετικά παράνομο και τιμωρείται με μεγάλα πρόστιμα και πιθανή φυλάκιση.

Τα περισσότερα κυρίαρχα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν την ιστορία του φορητού υπολογιστή του Μπάιντεν πριν από την ψηφοφορία της 3ης Νοεμβρίου, ενώ το Facebook και το Twitter περιόρισαν τη δυνατότητα να την μοιράζεται κανείς.

Την Πέμπτη, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής του Αρκάνσας Τομ Κότον ζήτησε να διοριστεί ειδικός σύμβουλος για να διερευνήσει τις τελευταίες κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα από τον Χάντερ Μπάιντεν, προτού ο Τζο Μπάιντεν ορκιστεί ως πρόεδρος και του δοθεί η εξουσία να απολύσει τους ανακριτές που διερευνούν την οικογένειά του.

Ο Πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να αρνείται να δεχθεί την ήττα στις εκλογές του 2020, κατηγορώντας τους αντιπάλους του για μεγάλη απάτη ψηφοφόρων σε βασικές πολιτείες της μάχης. Τη Δευτέρα, τα μέλη του σώματος εκλεκτόρων θα συνεδριάσουν επίσημα για να επιλέξουν τον νικητή της ψηφοφορίας. Μια τελετή ορκομωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπάιντεν προς Δημοκρατικούς: «Θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος και θα κερδίσω τον Τραμπ»

Νότια Κορέα: Η Μόσχα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε εμάς και την Πιονγιάνγκ

Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις σε αστικά κέντρα- Αναφορές για 36 νεκρούς

Δήμος Αθηναίων: Ζητά διερεύνηση ποινικών ευθυνών αστυνομικών για την κακοποίηση 15χρονου στα Προσφυγικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα