ΑΘΗΝΑ
19:35
|
25.04.2024
Κρίθηκε αθώος για τις 13 από τις 14 κατηγορίες. Παρατυπίες και συνθήκες βασανισμού στην κράτησή του καταγγέλλει η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη που…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη: Λαμπρινή Θωμά

Βίντεο: Νίκος Βεντούρας

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση και 100.000 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε, για απάτη κρυπτονομίσματος, ο τεχνικός υπολογιστών, Αλεξάντερ Βίνικ, από γαλλικό δικαστήριο. Για τις υπόλοιπες εις βάρος του κατηγορίες κρίθηκε αθώος, πράγμα ενδεικτικό της σαθρότητάς τους.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός ως «κύριος μπίτκόιν», που συνελήφθη και κρατήθηκε έκνομα στη χώρα μας και κατ’ ουσία απήχθη από Γάλλους αστυνομικούς, για να μεταφερθεί και δικαστεί στο Παρίσι, κατηγορούνταν και για συμμετοχή σε εγκληματικής οργάνωση, εκβιασμό κλπ, κατηγορίες που κατέρρευσαν όλες. Ο ίδιος ο 41χρονος Βίννικ αρνείται ότι έπραξε οτιδήποτε από όσα του καταλογίζουν.

Οι δικηγόροι του Βίννικ εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη στην Χαλκιδική, όπου έκανε διακοπές με την οικογένεια του, και κρατήθηκε έκνομα στην Ελλάδα. Εντάλματα σύλληψης, είχαν εκδώσει ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία. Κατά τη διάρκεια της κράτησής του στην Ελλάδα, στερήθηκε ακόμη και μεταφραστή και έκανε πολυήμερη απεργία πείνας.

Στο βίντεο, η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξηγεί όλες τις πλευρές της υπόθεσης, λίγες ημέρες πριν την καταδίκη του, και μιλά και για τη δράση πρακτόρων FBI σε ελληνικό έδαφος για τη σύλληψή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα