ΑΘΗΝΑ
04:58
|
19.04.2024
Χάκερ που υποστηρίζονται από μια ξένη κυβέρνηση παρακολουθούν την εσωτερική κυκλοφορία email στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χάκερ που υποστηρίζονται από μια ξένη κυβέρνηση παρακολουθούν την εσωτερική κυκλοφορία email στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και μια υπηρεσία που αποφασίζει την πολιτική διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα.

«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών γνωρίζει αυτές τις αναφορές και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Ούλιοτ.

Υπάρχει ανησυχία στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών ότι οι χάκερ που στόχευσαν το Υπουργείο Οικονομικών και την Εθνική Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών και Πληροφοριών του Υπουργείου Εμπορίου χρησιμοποίησαν ένα παρόμοιο εργαλείο για να μπουν σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τρία άτομα που ενημερώθηκαν σχετικά με το θέμα. Οι άνθρωποι δεν είπαν ποιες άλλες υπηρεσίες.

Το χακάρισμα είναι τόσο σοβαρό που οδήγησε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο Λευκό Οίκο το Σάββατο, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

Η παραβίαση περιλαμβάνει το λογισμικό γραφείου του NTIA, το Office 365 της Microsoft. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα προσωπικού στο πρακτορείο παρακολουθούνταν από τους χάκερ για μήνες, ανέφεραν πηγές.

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα για σχολιασμό.

Οι χάκερ είναι «εξαιρετικά εκλεπτυσμένοι» και κατάφεραν να ξεγελάσουν τα στοιχεία ελέγχου ταυτότητας της πλατφόρμας της Microsoft, σύμφωνα με ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με το περιστατικό, το οποίο μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας του επειδή δεν τους επιτρέπεται να μιλήσουν στον Τύπο.

«Αυτό είναι ένα έθνος κράτος», είπε ένα διαφορετικό άτομο που ενημερώθηκε για το θέμα. “Απλώς δεν ξέρουμε ποιό.”

Το πλήρες μέγεθος του χακαρίσματος είναι ασαφές. Η έρευνα είναι ακόμη στα αρχικά της στάδια και περιλαμβάνει μια σειρά ομοσπονδιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του FBI, σύμφωνα με τα τρία άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα.

Το FBI, το τμήμα κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, γνωστό ως CISA, και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα