ΑΘΗΝΑ
11:45
|
25.04.2024

Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την παρακολούθηση από χάκερς της εσωτερικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την παρακολούθηση από χάκερς της εσωτερικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διαψεύδοντας τις πληροφορίες περί εμπλοκής των ρωσικών υπηρεσιών πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις αυτές που είχε μεταδώσει νωρίτερα το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο “καλά πληροφορημένες” πηγές.

«Ο πρόεδρος Πούτιν ήταν εκείνος που είχε προτείνει στην αμερικανική πλευρά να συμφωνήσουν και να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας» ανέφερε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι «αυτό θα έδινε την δυνατότητα στις δύο χώρες να συνεργασθούν και να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε κυβερνοεπιθέσεις, τις όποιες απόπειρες κυβερνοκατασκοπείας και τα λοιπά». Τόνισε δε ότι «η πρωτοβουλία του Πούτιν δεν βρήκε ανταπόκριση στις ΗΠΑ».

«Εάν κατά την διάρκεια πολλών μηνών υπήρξαν κάποιες επιθέσεις και οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα με αυτές, ασφαλώς δεν πρέπει να κατηγορούνται έτσι αβάσιμα για όλα οι Ρώσοι, δεν έχουμε καμία σχέση» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι υπήρξε θύμα κυβερνοεπίθεσης, στην οποία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τουλάχιστον δύο υπουργεία τέθηκαν στο στόχαστρο από χάκερ που “συνδέονται με το ρωσικό κράτος”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα