ΑΘΗΝΑ
07:45
|
25.04.2024
Τις φήμες τροφοδοτεί μεταξύ ο πάστορας Μαρκ Μπερνς που θεωρείται πως βρίσκεται στο "στενότερο" περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη είναι η φημολογία από νωρίς σήμερα το βράδυ σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διεθνώς σχετικά με την πιθανότητα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να απονείμει χάρη στον Αυστραλό ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ πριν παραδώσει τα “ηνία” της εξουσίας στον διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν μετά την ορκωμοσία του τελευταίου στις 20 Ιανουαρίου.

Ένας από αυτούς που θεωρεί πιθανή μία τέτοια εξέλιξη είναι ο πάστορας Μαρκ Μπερνς που θεωρείται πως είναι κοντά στο “στενότερο περιβάλλον” του προέδρου Τραμπ. Ο πάστορας Μπερνς πριν μερικές ώρες ανήρτησε την πληροφορία σχεδόν κατηγορηματικά υποστηρίζοντας ότι “ο Πρόεδρος Τραμπ θα δώσει χάρη στον Τζούλιαν Ασάνζ”.

Αίσθηση προκάλεσαν την Κυριακή οι δηλώσεις του προσωπικού δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντολφ Τζουλιάνι στο Fox News που παραδέχθηκε ότι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας WikiLeaks έκανε συνταρακτικές αποκαλύψεις αφενός από στοιχεία προέκυψαν από “κλεμμένη κρατική περιουσία” αφετέρου τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν μέσω ενός Μέσου (WikiLeaks) με σκοπό την ενημέρωση.

“Τα στοιχεία αυτά τα άρπαξε κάθε εφημερίδα και σταθμός και τα δημοσίευσαν…Σε εφημερίδες όπως οι Τάιμς της Ν.Υόρκης και η Ουάσιγκτον Ποστ… Κανείς δεν έβαλε δημοσιογράφους των Τάιμς ή της Ουάσιγκτον Ποστ στη φυλακή!” είπε χαρακτηριστικά ο Ρούντι Τζουλιάνι…

Τον περασμένο Σεπτέμβριο στη δίκη Ασάνζ στη Βρετανία, η δικηγόρος του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζένιφερ Ρόμπινσον, δήλωσε πως ήταν παρούσα σε μια συνάντηση στην οποία ο Ρεπουμπλικανός πρώην βουλευτής Ντάνα Ροραμπάχερ και ο Τσαρλς Τζόνσον (που φέρεται να είχε στενές σχέσεις με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ) έκαναν την προσφορά για απονομή χάρης το 2017.

Η Ρόμπινσον τόνισε πως η πρόταση έγινε σε περίπτωση που ο ιδρυτής των WikiLeaks αποκάλυπτε την πηγή της πειρατείας στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Εάν πάντως οι φήμες αυτές επιβεβαιωθούν και στην πράξη θα πρέπει να έχει κανείς υπόψει πως ο απερχόμενος Τραμπ δεν θα το κάνει για το καλό της Ελευθεροτυπίας και της ενημέρωσης.

Θα το κάνει πιθανώς ως μία πράξη ενταγμένη στο πλαίσιο κινήσεων “μελλοντικής επένδυσης” σε περίπτωση που διεκδικήσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024 το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα