ΑΘΗΝΑ
19:23
|
01.12.2022
Η κρατική εταιρία Πετρελαίου της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε «υποσχόμενες ποσότητες» φυσικού αερίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κρατική εταιρία Πετρελαίου της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε «υποσχόμενες ποσότητες» φυσικού αερίου σε κοίτασμα που βρέθηκε κοντά στα ανατολικά σύνορα με το Ιράκ.

Η υπουργός Ενέργειας της Ιορδανίας, Χάλα Ζαουάτι, αναφέρθηκε στο οικόπεδο 53 στην περιοχή οικοπέδου που είναι γνωστή ως Ρίσα, τονίζοντας ότι εάν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις και στην πράξη, τότε θα πρόκειται για έργο που θα αυξήσει την ενεργειακή αυτάρκεια και την οικονομία της Ιορδανίας.

Η υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε πως οι ενδείξεις για τις δυνατότητες του νέου κοιτάσματος στην περιοχή Ρίσα που ήδη καλύπτει το 5% των εθνικών αναγκών σε φυσικό αέριο, θα φανούν πιθανώς λίγο πριν το τέλος του μήνα.

Η βρετανική πολυεθνική Πετρελαίου, ΒΡ, εγκατέλειψε την περιοχή Ρίσα το 2014 έχοντας επενδύσει προηγουμένως γύρω στα 240 εκατομμύρια δολάρια.

https://pbs.twimg.com/card_img/1338287104120549380/J5zs_lr5?format=jpg&name=small

Πριν έναν χρόνο η υπουργός Ενέργειας της Ιορδανίας είχε ανακοινώσει ένα δεκαετές πλάνο με στόχο την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας στη χώρα.

Ως σήμερα, πάντως, η Ιορδανία εισάγει το 93% των ενεργειακών της αναγκών καταβάλλοντας περίπου το 8% του ΑΕΠ (περίπου 3,5 δις. ετησίως).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Ε.Ε.: Κοντά στο να αποφασίσει πλαφόν στα 60 δολάρια το βαρέλι

«Ποντικοπαγίδα» με «τυράκι» παροχών

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: «Αθώος» δηλώνει ο πρώην «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων»

Σε αναζήτηση ντίζελ ενόψει των νέων της κυρώσεων η Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα