ΑΘΗΝΑ
15:23
|
25.04.2024
Η κρατική εταιρία Πετρελαίου της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε «υποσχόμενες ποσότητες» φυσικού αερίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κρατική εταιρία Πετρελαίου της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε «υποσχόμενες ποσότητες» φυσικού αερίου σε κοίτασμα που βρέθηκε κοντά στα ανατολικά σύνορα με το Ιράκ.

Η υπουργός Ενέργειας της Ιορδανίας, Χάλα Ζαουάτι, αναφέρθηκε στο οικόπεδο 53 στην περιοχή οικοπέδου που είναι γνωστή ως Ρίσα, τονίζοντας ότι εάν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις και στην πράξη, τότε θα πρόκειται για έργο που θα αυξήσει την ενεργειακή αυτάρκεια και την οικονομία της Ιορδανίας.

Η υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε πως οι ενδείξεις για τις δυνατότητες του νέου κοιτάσματος στην περιοχή Ρίσα που ήδη καλύπτει το 5% των εθνικών αναγκών σε φυσικό αέριο, θα φανούν πιθανώς λίγο πριν το τέλος του μήνα.

Η βρετανική πολυεθνική Πετρελαίου, ΒΡ, εγκατέλειψε την περιοχή Ρίσα το 2014 έχοντας επενδύσει προηγουμένως γύρω στα 240 εκατομμύρια δολάρια.

https://pbs.twimg.com/card_img/1338287104120549380/J5zs_lr5?format=jpg&name=small

Πριν έναν χρόνο η υπουργός Ενέργειας της Ιορδανίας είχε ανακοινώσει ένα δεκαετές πλάνο με στόχο την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας στη χώρα.

Ως σήμερα, πάντως, η Ιορδανία εισάγει το 93% των ενεργειακών της αναγκών καταβάλλοντας περίπου το 8% του ΑΕΠ (περίπου 3,5 δις. ετησίως).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα