ΑΘΗΝΑ
22:24
|
26.04.2024
Μαζί του στη σκηνή οι Οσάμα Μπιν Λάντεν, Σαντάμ Χουσεΐν και φυσικά η πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Λονδίνο, το οποίο ξαναμπαίνει σε λοκντάουν, ανεβαίνει τον Φεβρουάριο του 2021 στο θέατρο Τερμπάιν στον πρώην σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας του Μπάτερσι το μιούζικαλ “Tony!” μια ροκ όπερα για τις ημέρες και τα έργα του πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος και πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ.

Το έργο θα βασίζεται “περίπου και χαλαρά” σε πραγματικά γεγονότα και τη μουσική επένδυση έχει αναλάβει ο Βρετανός κωμικός, Χάρι Χιλ.

Στη σκηνή θα εμφανιστούν προσωπικότητες που επηρέασαν την πολιτική σταδιοδρομία του επονομαζόμενου “κίβδηλου Τόνι” της Βρετανίας. Όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος σύμφωνα με τον Τόνι Μπλερ ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων είχε τη δυνατότητα να πλήξει το Λονδίνο σε 45 λεπτά από τη Βαγδάτη και έτσι η Βρετανία ενέκρινε και μπήκε στον πόλεμο των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ.

Ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν της Αλ Κάιντα και την πριγκίπισσα Νταϊάνα που με τον θάνατό της το 1997 έκανε τον Τόνι Μπλερ πιο αγαπητό στους Βρετανούς από τη μοναρχία.

Την ημέρα του θανάτου της ο Τόνι Μπλερ εκφώνησε μια από καρδιάς ομιλία προς τον βρετανικό λαό και ήταν αυτός  – ή οι σύμβουλοί του – που εμπνεύστηκε τον τίτλο της “πριγκίπισσας του λαού” για την αδικοχαμένη Νταϊάνα.

Οι πολιτικοί συνεργάτες και έμπιστοι του Μπλερ, όπως ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τζον Πρέσκοτ, ο Πίτερ Μάντελσον και ο εκπρόσωπος Τύπου και ενορχηστρωτής των πολιτικών εκστρατειών, Άλιστερ Κάμπελ επίσης θα εμφανιστούν στην σκηνή του μιούζικαλ.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα