ΑΘΗΝΑ
22:00
|
07.06.2023
Μετά την αποδοχή ενός «μηχανισμού μονομερών μέτρων» όπως είναι οι δασμοί από τον Τζόνσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εφικτή θεωρεί ο επικεφαλής διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, την επίτευξη μίας συμφωνίας για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο εντός βδομάδας έπειτα από την «παραχώρηση-κλειδί» που φέρεται πως έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπαρνιέ είπε πως η παραχώρηση του Τζόνσον έγινε το Σαββατοκύριακο στις συνομιλίες με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και αφορά την αποδοχή ενός «μηχανισμού μονομερών μέτρων» όπως είναι οι δασμοί, που δημιουργούν στρεβλώσεις σε εμπόριο και επενδύσεις.

Ωστόσο φαίνεται πως ο Μπαρνιέ θα διατηρεί μέχρι εκείνη τη στιγμή κάποιες επιφυλάξεις καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα άλλα δύο ζητήματα με πρώτο αυτό της εξασφάλισης του «δίκαιου ανταγωνισμού και δεύτερο εκείνο που αφορά τα δικαιώματα αλιείας των Ευρωπαίων από χώρες της ΕΕ στα βρετανικά ύδατα.

Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους διαβεβαίωσε πως η πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσει τη δουλειά με την ελπίδα «επίτευξης μίας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου» .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σπρώχνουν σχέδια για συμφωνίες σε Αραβική Χερσόνησο και Ισραήλ

Την αναγνώριση μαροκινής κυριαρχίας στη Δυτική Σαχάρα μελετά το Ισραήλ

Αναιμική διεθνή ανάπτυξη προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Ιράν: Για Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Κούβα, αναχωρεί ο Εμπραχίμ Ραϊσί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα