ΑΘΗΝΑ
19:38
|
26.04.2024
Δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το εάν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εμβολιάστηκε με το Sputnik V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα αγόρασε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V όπως και κινεζικό διαγνωστικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων συσκευών θερμικής απεικόνισης, ανέφερε η ιαπωνική εφημερίδα Asahi την Τρίτη.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφινιστεί η ποσότητα των εμβολίων που αποκτήθηκαν και το κόστος της αγοράς.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχουν εμβολιαστεί ορισμένα μέλη του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας, επικαλούμενη πηγές από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Νοτίου Κορέας και κινεζικούς επιχειρηματικούς κύκλους που διατηρούν με εμπορικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το εάν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εμβολιάστηκε με το Sputnik V.

Οι συσκευές θερμικής απεικόνισης εγκαταστάθηκαν στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας με στόχο τη σταδιακή επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας μεταξύ των δύο χωρών.


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα κορονοϊού στη Βόρεια Κορέα. Από τα τέλη Ιανουαρίου, οι αρχές της Βόρειας Κορέας εισήγαγαν επείγοντα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, όπως το κλείσιμο συνόρων, το κλείσιμο σχολείων και η επιβολή lockdown σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή: Τass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα