ΑΘΗΝΑ
11:43
|
11.06.2026
Ψηφίστηκε με 158 ψήφους «υπέρ», ο προϋπολογισμός του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ψηφίστηκε με 158 ψήφους «υπέρ», από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021.

Με ευρύτατη πλειοψηφία 189 βουλευτών ψηφίσθηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας (16 βουλευτές τις καταψήφισαν και 95 ψήφισαν «παρών») όπως και οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας που ψηφίσθηκαν από 266 βουλευτές (34 όχι).

Οι δαπάνες των υπόλοιπων υπουργείων ψηφίσθηκαν επίσης από 158 βουλευτές (142 κατά) με μόνη διαφοροποίηση τις δαπάνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ψηφίστηκαν από 159 βουλευτές έναντι 141 βουλευτών που τις καταψήφισαν.

Η ονομαστική ψηφοφορία, εφέτος λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, έγινε τόσο δια ζώσης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος όσο και με επιστολικές ψήφους που απέστειλαν οι βουλευτές στο προεδρείο της Βουλής.

Ψήφισαν και οι 300 βουλευτές.

Στις πέντε ημέρες που διήρκεσε η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 60 ώρες, μίλησαν 234 βουλευτές, 37 μέλη της κυβέρνησης και οι 6 πολιτικοί αρχηγοί.

Ήταν η πρώτη φορά που δεν χρειάσθηκε να μειωθεί ο χρόνος ομιλίας των αγορεύσεων προκειμένου να προλάβουν να μιλήσουν όσο περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους βουλευτές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη και Μαρινάκη για συκοφαντική δυσφήμιση

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι μπορεί να παραιτηθεί από την προεδρία για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία

Ο Καναδάς εισάγει νομοθεσία που απαγορεύει τα ΜΚΔ για παιδιά κάτω των 16 ετών

Όχι «ήττα», όχι απλές παραβιάσεις: Συνεχιζόμενο έγκλημα εποικιστικής αποικιοκρατίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα