ΑΘΗΝΑ
02:57
|
20.04.2024
O Τραμπ τον αποχαιρέτησε με ένα φιλικό "τιτίβισμα", εξαίροντας τόσο το έργο όσο και την συνεργασία τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και πρώην ισχυρός άνδρας του υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ, Μπιλ Μπαρ, τον οποίον ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, δηλαδή δεν επιβεβαίωνε την θεωρία του περί “νοθείας” στις εκλογές του Νοέμβρη.

Η παραίτηση του Μπαρ, αναγγέλθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν από το σώμα των εκλεκτόρων.

Σημειώνεται, ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Μπιλ Μπαρ “στεναχώρησε” τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως σύμφωνα με την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν υπάρχουν αποδείξεις για νοθεία στις εκλογές. Η ομάδα των δικηγόρων του Τραμπ εξεμάνη, κατηγορώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι δεν έκανε σωστή έρευνα.

Παρ’ όλα αυτά ο Τραμπ τον αποχαιρέτησε με ένα φιλικό “τιτίβισμα”, εξαίροντας τόσο το έργο όσο και την συνεργασία τους και ενημερώνοντας ότι μεταβατικός υπουργός θα αναλάβει ο Τζεφ Ρόζεν.

“Ο Μπιλ θα φύγει πριν από τα Χριστούγεννα για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του” και “ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Ρόζεν, ένας απίστευτος άνθρωπος, θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός”, έγραψε στο Twitter, αποχαιρετώντας τον Μπαρ.

Ο Μπιλ Μπαρ από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι θα “συνεχίσει να διενεργείται έρευνα” από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις κατηγορίες περί “νοθείας”, και εξήρε κι αυτός τον απερχόμενο πρόεδρο για τα “ιστορικά επιτεύγματά του”, όπως η τόνωση της οικονομίας, η ενίσχυση του στρατού και ο περιορισμός της παράτυπης μετανάστευσης.

Στην επιστολή παραίτησής του, σύμφωνα με το Reuters, ο Μπιλ Μπαρ διευκρινίζει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση την 23η Δεκεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα