ΑΘΗΝΑ
10:07
|
30.06.2024
Ισχυρίστηκε πως η κυβερνητική πολιτική σε υγεία, παιδεία, αντιμετώπιση πανδημίας και εθνικά θέματα «αποδίδει»...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλες οι επιχειρήσεις σε εστίαση, λιανεμπόριο, αθλητισμό, πολιτισμό που πλήττονται από τους περιορισμούς με εντολή κράτους κατά τις γιορτές θα έχουν μειωμένο ενοίκιο για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο κατά 80% ανήγγειλε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας, από το βήμα της βουλής, την κυβερνητική πολιτική σε οικονομία, αντιμετώπιση πανδημίας, εξωτερική πολιτική, υγεία και απασχόληση.

΄Όπως ανέφερε το 60% θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από το κράτος ενώ οΟι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόνο το 20% του ενοικίου για Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Ανακοίνωσε επίσης πως η επιστρεπτέα προκαταβολή θα ανέρθει σε 1000 ευρώ για επιχειρήσεις που έχουν πτώση του τζίρου άνω του 20%

Επιχειρώντας να απαντήσει στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η κυβερνητική πολιτική σε υγεία, παιδεία, αντιμετώπιση πανδημίας, εθνικά θέματα «αποδίδει». «Οι επιλογές μας ενισχύουν τις υποδομές κατά της πανδημίας με επιπλέον 7,5 δις. ευρώ. Επεκτείναμε τις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις και προγραμματίσαμε για την επανεκκίνηση  της οικονομίας» είπε προσθέτοντας πως ο προϋπολογισμός έχει «στρατηγική διάσταση και απαντά και σε μακροχρόνιες δυναμικές στοχεύσεις…είναι δυναμική εξίσωση».

Ανέφερε ότι από τον Μάρτιο η πολιτεία διέθεσε 23,9 δις. ευρώ σε διάφορες δράσεις που διοχετεύτηκαν σε τρεις κεντρικές προτεραιότητες: θωράκιση συστήματος υγείας, φροντίδα εργαζομένων και ανέργων και διαφύλαξη βιωσιμότητας επιχειρήσεων.

Πρόσθεσε πως οι έκτακτες δαπάνες για υγεία αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με το 2019, πως τα νοσοκομεία έχουν υποδεχθεί πάνω από 7.000 νέους γιατρούς και νοσηλευτές και πως οι κλίνες ΜΕΘ αυξήθηκαν από 557 «σε 1322 και συνεχώς αυξάνονται». Ανακοίνωσε επίσης πως η επικείμενη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά του covid-19 θα ονομαστεί “επιχείρηση Ελευθερία”.

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής για αύξηση των εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για “πατριωτικό τσαμπουκά” και “πατριωτισμό με ξένα κόλυβα”.

Αναφέρθηκε στην επικείμενη υπογραφή της συμφωνίας για την προμήθεια των 18 Rafale, που θα αποκτηθούν από τη Γαλλία εντός του 2021. Διαβεβαίωσε πως θα προχωρήσει η προμήθεια φρεγατών, drones, η αναβάθμιση των F16 και η πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων σε βάθος 5ετίας.

Δεν απέφυγε τις συμφωνίες για καθορισμό ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία και την επίλυση των διαφορών με την Αλβανία στη Χάγη.

Επίσης, εξήρε τις ξένες επενδύσεις μεγάλων πολυεθνικών ομίλων στην Ελλάδα και ανήγγειλε ότι αύριο θα δημοσιοποιηθεί “μία πολύ σημαντική” ξένη επένδυηση στην Ελλάδα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο στη Γαλλία

Γαλλία: Η ανάκληση μίας άδειας εξόρυξης ως παράγοντας που δεν πρέπει να λείπει από την εξίσωση των βουλευτικών εκλογών

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα