ΑΘΗΝΑ
10:06
|
30.06.2024
Αναγνώριση ήττας από ηγετικό στέλεχος των Ρεπουμπλικανών, αλλά ο Τραμπ ανυποχώρητος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων από το Κολέγιο των Εκλεκτόρων (306 ψήφοι υπέρ Μπάιντεν, 232 υπέρ Τραμπ) ο Μιτς Μακόνελ αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να αποδεχτεί την ήττα του κόμματός του και του υποψηφίου του. Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμα επισήμως αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και τη λαϊκή εντολή των Αμερικανών.

Σε μια δεκάλεπτη ομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας εξήρε κυρίως τη θητεία του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Μακόνελ ολοκλήρωσε λέγοντας: “Οι εκλέκτορες μίλησαν. Σήμερα, θέλω να συγχαρώ τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν”, προσθέτοντας πως “έχει αφοσιωθεί στο να υπηρετεί τον λαό εδώ και πολλά χρόνια”.

Ο κ. Μακόνελ ανέφερε πως ήλπιζε σε ένα “διαφορετικό αποτέλεσμα” στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ο Ρεπουμπλικανός συνεχάρη και την Καμάλα Χάρις για την εκλογή της λέγοντας: “Όλοι οι Αμερικανοί μπορούν να είναι υπερήφανοι που το έθνος μας έχει μια γυναίκα εκλεγμένη αντιπρόεδρο για πρώτη φορά”.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, ο Μιτς Μακόνελ είχε ταχθεί υπέρ του Τραμπ και του δικαιώματός του να προσφύγει στη δικαιοσύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι σχέσεις εντός των εδράνων της αμερικανικής γερουσίας, η οποία προς το παρόν ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς,  θα είναι κρίσιμες και καθοριστικές για την προεδρία του Τζο Μπάιντεν. Σήμερα ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στην Τζόρτζια για να κάνει εμψυχώσει την εκστρατεία των Δημοκρατικών ενόψει των επαναληπτικών εκλογών για τη γερουσία τον επόμενο μήνα. Δύο έδρες κρίνονται στις 5 Ιανουαρίου, οι οποίες θα είναι καθοριστικές για την απόκτηση της πλειοψηφίας στο σώμα από τους Δημοκρατικούς. Το κόμμα του Μπάιντεν ελέγχει τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Από τους ηγέτες που με καθυστέρηση συνεχάρησαν τον Τζο Μπάιντεν ήταν και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος το έκανε σήμερα έναν μήνα μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο στη Γαλλία

Γαλλία: Η ανάκληση μίας άδειας εξόρυξης ως παράγοντας που δεν πρέπει να λείπει από την εξίσωση των βουλευτικών εκλογών

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα