ΑΘΗΝΑ
06:13
|
04.05.2024
«Εξαιρετικά περιορισμένη» θα είναι η φυσική παρουσία αυτών που θα κληθούν να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος προέδρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εξαιρετικά περιορισμένη» θα είναι η φυσική παρουσία αυτών που θα κληθούν να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου προειδοποίησε απόψε η οργανωτική επιτροπή, επικαλούμενη τα περιοριστικά μέτρα ασφαλείας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος (Τζο) Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος (Κάμαλα Χάρις) θα ορκιστούν στο Καπιτώλιο, σε μια ιστορική τελετή, που θα περιλαμβάνει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και υγειονομικά πρωτόκολλα» ανέφερε σχετικό Δελτίο Τύπου της επιτροπής για την προεδρική ορκωμοσία.

«Η παρουσία (του κοινού) στην τελετή θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και η παρέλαση που θα ακολουθήσει θα επανασχεδιαστεί» σημειώνει, ζητώντας από τους πολίτες να αποφύγουν να έρθουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην Ουάσιγκτον όπως συνηθίζεται κάθε τετραετία.

Μια ομάδα επιφανών επαγγελματιών εργάζεται για την εκδήλωση της ορκωμοσίας σχεδιάζοντας «ένα καινοτόμο πρόγραμμα που θα δώσει στους Αμερικανούς τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με κάθε ασφάλεια στην ορκωμοσία».

Ο Μάτζου Βάργκις, ο εκτελεστικός διευθυντής της επιτροπής, ανέφερε στην εφημερίδα Washington Post πως θα αξιοποιηθούν «μοντέλα που έχουμε δει κατά τη διάρκεια της πανδημίας», όπως οθόνες που δείχνουν τους θεατές σε αγώνες μπάσκετ ή την αναμετάδοση εκδηλώσεων από πολλές γωνίες.

Σε κάθε περίπτωση αδιευκρίνιστο παραμένει ως τώρα εάν θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καθώς συνεχίζει να αμφισβητεί τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν έχει καν επιβεβαιώσει ούτε εάν θα υποδεχθεί τον Τζο και την Τζιλ Μπάιντεν στο πλαίσιο της επίσκεψης, που προβλέπει το πρωτόκολλο, στον Λευκό Οίκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα