ΑΘΗΝΑ
12:03
|
03.05.2024
Η Ανατολική Μεσόγειος στο φόντο της τουρκικής επιθετικότητας και των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων θα τεθούν αύριο στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και ΗΠΑ, η όξυνση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο της τουρκικής επιθετικότητας, ο ρόλος της Ελλάδας σαν «πυλώνας σταθερότητας», οι επιπτώσεις των αμερικανικών εκλογών στην εξωτερική πολιτική, και η ενίσχυση των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων σε άμυνα, ασφάλεια, Ενέργεια, εμπόριο και τουρισμό αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της δεύτερης τηλεδιάσκεψης για θέματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου.

Στην τηλεδιάσκεψη, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου μετά τις 15.30 μμ, από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεύτερη Διάσκεψη για θέματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ανατολικής  Μεσογείου | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Από αμερικανικής πλευράς θα συμμετάσχουν οι γερουσιαστές Κρις Βαν Χόλεν, της Πολιτείας του  Μέριλαντ  και Ρόμπερτ Μενέντεζ, της Πολιτείας  Νιού Τζέρσεϊ, που θεωρούνται από τους σημαντικότερους πολιτικούς προβολής των ελληνικών θεμάτων στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Παρεμβάσεις θα κάνουν επίσης η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Πάιατ, ο εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανικής εβραϊκής επιτροπής στη Νέα Υόρκη, Ντέιβιντ Χάρις και άλλοι.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται  από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο «Hellenic American Leadership Council» στο οποίο ηγείται  ο Έντι Ζεμενίδης.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης που ολοκληρώνεται το βράδυ μετά τις 21.30 βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Φόρουμ των Δελφών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα