ΑΘΗΝΑ
09:37
|
30.06.2024
O υπουργός Εξωτερικών Ζαβάντ Ζαρίφ σχολίασε ότι για μία ακόμα φορά οι ΗΠΑ έδειξαν τον "εθισμό" τους στις κυρώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν καταδίκασε την κίνηση των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας και δηλώνει ότι “θα σταθεί στο πλευρό του λαού” που “τιμωρείται” για την αγορά των ρωσικών αντιεροπορικών πυραύλων S-400.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Ζαβάντ Ζαρίφ σχολίασε ότι με τη στοχοποίηση της Τουρκίας οι ΗΠΑ έδειξαν “τον εθισμό τους στις κυρώσεις και την περιφρόνησή τους για τη διεθνή νομοθεσία”.

Η στήριξη του Ιράν προς την Τουρκία είναι μια πολύ σπάνια χειρονομία αλληλεγγύης, καθώς οι δύο γειτονικές χώρες εδώ και δεκαετίες έχουν μεταξύ τους πολλά ανοιχτά μέτωπα, με μεγαλύτερο αυτό της Συρίας.

Με βάση τις χθεσινές ανακοινώσεις, οι ΗΠΑ -οι οποίες έχουν ήδη αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35- θα σταματήσουν την αδειοδότηση, τον δανεισμό και την πίστωση προς το Τουρκικό κράτος για αμυντικές και πολεμικές δαπάνες.

Το Ιράν υφίσταται αντίστοιχες κυρώσεις εδώ και δεκαετίες, με την κυβέρνηση Τραμπ να επιτείνει την έντασή τους στο βαθμό της “μέγιστης πίεσης” στις εξαγωγές πετρελαίου.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Η ανάκληση μίας άδειας εξόρυξης ως παράγοντας που δεν πρέπει να λείπει από την εξίσωση των βουλευτικών εκλογών

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Ο Αραβικός Σύνδεσμος παύει να χαρακτηρίζει τη Χεζμπολάχ «τρομοκρατική οργάνωση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα