ΑΘΗΝΑ
08:23
|
19.05.2024
“Ο παράδεισος απέκτησε την καλύτερη χορογράφο που υπάρχει”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός, χορεύτρια και βραβευμένη με Tony χορογράφος, Αν Ρέινκινγκ. Την είδηση του θανάτου της σπουδαίας καλλιτέχνιδας του Μπρόντγουεϊ επιβεβαίωσε η κουνιάδα της, Ντάρλα Κινγκ χθες Δευτέρα. Η ανακοίνωση της οικογένειας της Ρέινκινγκ αναφέρει: “Ο κόσμος και η οικογένειά μας έχασαν ένα τεράστιο ταλέντο, μια όμορφη και δυναμική ψυχή. Η Αν ήταν η καρδιά της οικογένειάς μας, ήταν η χαρά της ζωής πάντα και παντού. Το πόσο θα μας λείψει απλά δεν περιγράφεται με λόγια. Ο παράδεισος απέκτησε την καλύτερη χορογράφο που υπάρχει. Είμαι σίγουρη ότι ήδη το έχουν ρίξει στον χορό”. Η αιτία του θανάτου της Αν Ρέινκινγκ δεν έγινε γνωστή.

Οι συνάδελφοί της στο θέατρο αποχαιρετούν και αποτίνουν φόρο τιμής στην Ρέινκινγκ με συγκινητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο χορευτής και χορογράφος, Κρίστοφερ Ντιν, έγραψε: “Τα φώτα του Μπρόντγουεϊ είναι από σήμερα λιγότερο λαμπερά και στον ουρανό υπάρχει πια ένα αστέρι λιγότερο”.

Ο ηθοποιός και κωμικός Μπίλι Άιχνερ χαρακτήρισε την Ρέινκινγκ ως έναν “από τους πιο ακαταμάχητους ανθρώπους πάνω στην σκηνή”, ενώ η σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα Τζούλια Χαρτ αναφέρθηκε στα μαθήματα χορού που είχε κάνει με την εκλιπούσα χορογράφο πριν από χρόνια στη Νέα Υόρκη. “Θυμάμαι κάθε λεπτό μαζί της. Κανείς άλλος δεν με έχει συγκινήσει όσο η Αν”.

Η Αν Ρέινκινγκ, με το χαρακτηριστικό κομψό στιλ και τα διαπεραστικά γαλανά μάτια, είχε κάνει μεγάλη καριέρα στο μουσικό θέατρο σε παραστάσεις όπως τα “Καμπαρέ”, “Πίπιν” και “Goodtime Charley”, όπου είχε τον ρόλο της Ιωάννας της Λωραίνης, ενώ είχε τον ρόλο της Ρόξι Χαρτ στο “Σικάγο” το 1977. Είκοσι χρόνια αργότερα, ως χορογράφος της ίδιας παράστασης και με τον ίδιο ρόλο, κέρδισε βραβείο Τόνι. Μία από τις αξέχαστες ερμηνείες ήταν αυτή στο “All That Jazz”.

Η σχέση της με τον χορογράφο Μπομπ Φόσι, εντός και εκτός σκηνής ήταν μακρόχρονη, όπου συνεργάστηκαν συν-χορογραφώντας παραστάσεις είτε με εκείνη να πρωταγωνιστεί στα έργα του ως ιδανική ερμηνεύτρια.

Στον κινηματογράφο είχε εμφανιστεί στο πασίγνωστο μιούζικαλ “Άνι”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Το The Comic Con επέστρεψε και είναι δίπλασιο

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο 18 Μαΐου

Disiecta Membra #13: Το «Λυξόνταρμα» ή «Of Mice and Men»

Και το Μουσείο της Ακρόπολης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα