ΑΘΗΝΑ
08:54
|
19.04.2024
"Οι Δυτικοί εταίροι μας δεν έχουν ηθικά κριτήρια αλλά ούτε και τις ικανότητες για φυσιολογική διπλωματική δουλειά".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“‘Εχουμε συνηθίσει το γεγονός πως οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες απλώς ανακοινώνουν στα Μέσα Ενημέρωσης ένα ακόμη “σετ” κατηγοριών κατά της Ρωσίας, είτε αφορούν χάκερς, είτε κάποιο άλλο είδος που θα προκαλέσει αίσθηση για τη λεγόμενη διπλή ή και τριπλή δηλητηρίαση του Ναβάλνι” είπε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αντιδρώντας στη σταθερή “δαιμονοποίηση” της Ρωσίας από μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης και αξιωματούχους Δυτικών χωρών.

Μετά από επίσημη επίσκεψη στην Κροατία ο Ρώσος υπουργός τόνισε σε συνέντευξη Τύπου πως οι αντι-ρωσικές προσπάθειες “είναι αστείες” και έχουν πλέον πάρει ανεκδοτολογικές διαστάσεις. Παρατήρησε ωστόσο πως όλες καταλήγουν να δείχνουν ένα πράγμα: “Οι Δυτικοί εταίροι μας δεν έχουν ηθικά κριτήρια αλλά ούτε και τις ικανότητες για φυσιολογική διπλωματική δουλειά. Παράλληλα, είναι απρόθυμοι να συμμορφωθούν με τα διεθνή νομικά στάνταρτ ακόμη και σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό των γεγονότων”.

Οι αντιδράσεις του Ρώσου υπουργού δεν  πέρασαν καθόλου απαρατήρητες από το CNN. Τις κατέγραψε λεπτομερώς παραθέτοντας (ξανά…) “αποκλειστικό ρεπορτάζ” από την “ερευνητική” ομάδα Bellingcat που εμφάνιζε τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες FSB να έχουν συγκροτήσει ειδική ομάδα επίλεκτων πρακτόρων που είχαν ειδικευτεί στην χρήση “ειδικών νευρολογικών παραγόντων” που εντόπιζαν “για χρόνια” τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι.

Επίσης το CNN δεν έχασε ευκαιρία αξιοποιώντας την αφορμή για ακόμη μία συνέντευξη με τον Ναβάλνι στην Κριστιάν Αμανπούρ, στην οποία υποστήριξε ότι ο Λαβρόφ είναι ένας από τους “υψηλά ιστάμενους” αξιωματούχους που γνώριζε για την υπόθεση “δηλητηρίασης” του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα