ΑΘΗΝΑ
09:41
|
06.05.2024
Το Facebook ξεκίνησε εκστρατεία κατά της Apple για "αντι-νταγωνιστική συμπεριφορά"...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μοιάζει με ανέκδοτο αλλά δεν είναι παρά η αρχή ενός νέου, ενδιαφέροντος κεφαλαίου στην όξυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα σε μεγαθήρια τεχνολογίας, όπως το Facebook και η Apple, με μήλο της Έριδας τα προσωπικά μας δεδομένα και τις κινήσεις μας στο Διαδίκτυο.

Το Facebook ξεκίνησε εκστρατεία πληρωμένης καταχώρησης ανοικτών “επιστολών” σε εφημερίδες κατηγορώντας την Apple πως με τις αλλαγές που προωθεί στο λειτουργικό πρόγραμμα iOS 14 προβαίνει σε “αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά”. Γιατί; Επειδή (μεταξύ άλλων) θα κάνει πιο δύσκολη την συστηματική παρακολούθηση της κίνησης των χρηστών έξυπνων κινητών τηλεφώνων της εταιρίας στο Διαδίκτυο από εταιρίες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως αυτό του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Το Facebook είχε μάλιστα το θράσος να υποκριθεί πως νοιάζεται για τα συμφέροντα…”μικρομεσαίων” επιχειρήσεων επειδή με το νέο σύστημα μπορεί να μειωθούν οι πωλήσεις τους ως και 60%. Κυρίως διότι δεν θα χρησιμοποιούν τις “υπηρεσίες” των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης για “στοχευμένη” (και άρα αποτελεσματικότερη…) διαφήμιση.

Πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου Bloomberg αναφέρουν πως οι προγραμματιστές και διαφημιστές του Facebook και άλλων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης από το 2021 θα οφείλουν να ζητούν την άδεια από τους χρήστες κινητών με το λειτουργικό πρόγραμμα iOS 14.

Ο λόγος είναι ότι μόνον έτσι θα μπορούν να συλλέγουν (και να εμπορευματοποιούν) δεδομένα και να παρακολουθούν κάθε κίνηση μέσα από τις εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και την περιήγηση των χρηστών σε ιστοσελίδες είτε μέσω των κινητών, είτε μέσω των τάμπλετ της εταιρίας ِApple.

Η Apple δεν έχει απαντήσει άμεσα στην “εκστρατεία” του Facebook, ωστόσο πρόσφατα κατηγόρησε το τελευταίο πως παραβιάζει την ιδιωτικότητα των χρηστών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η προσπάθεια της ِApple να περιορίσει την εμπορευματοποίηση δεδομένων από ανταγωνιστικές εταιρίες στο Διαδίκτυο δεν αποκλείεται να βρει μιμητές και από άλλες εταιρίες του είδους που θα θελήσουν “μερίδιο” από την τεράστια πίτα κερδοφορίας του Facebook και των συναφών μονοπωλίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα