ΑΘΗΝΑ
04:08
|
05.10.2023
Ο τελευταίος ηγέτης των G20 που συνεχάρη τον Μπάιντεν, με μικρή διαφορά από τον Ρώσο και τον Μεξικανό ομόλογό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, που αποφάσισε επιτέλους να συγχαρεί τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

“Χαιρετισμούς στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με τις καλύτερες ευχές μου και την ελπίδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν η γη των ελεύθερων και το σπίτι των γενναίων” δήλωσε στο μήνυμά του προς τον Μπάιντεν, μία ημέρα μετά την επίσημη επιβεβαίωση της νίκης του.

Ο Μπολσονάρου δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Μπάιντεν: “Θα είμαι έτοιμος να συνεργαστώ μαζί σας, κύριε Πρόεδρε, και θα συνεχίσω να χτίζω συμμαχία ΗΠΑ-Βραζιλίας, για την υπεράσπιση της κυριαρχίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο, καθώς και για το εμπόριο και την οικονομική ολοκλήρωση, προς όφελος των λαών μας”.

Ο αποκαλούμενος “Τραμπ των Τροπικών” ήταν ο τελευταίος ηγέτης των χωρών μελών της G20 που συνεχάρη τον Μπάιντεν, με μικρή διαφορά από τους Βλαντίμιρ Πούτιν και Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Πρόσφατα, ο Μπολσονάρου, δικαιολογώντας προφανώς την αναβολή της αναγνώρισης Μπάιντεν, είχε δηλώσει ότι οι πηγές πληροφοριών τον ενημέρωσαν ότι “υπήρξε μεγάλη απάτη” στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα, ανακοινώθηκε ότι ο Τζο Μπάιντεν έλαβε 306 εκλεκτορικές ψήφους έναντι του Τραμπ ο οποίος δεν κέρδισε τις 270 εκλογικές ψήφους που χρειάζονταν για να παραμείνει στον θώκο του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα