ΑΘΗΝΑ
18:30
|
25.04.2024
Xαρακτήρισε τις κυρώσεις ευθεία επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Άγκυρας, προειδοποιώντας ότι θα ανοίξει άλλες πόρτες όπως συνέβη το 1974.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άστραψε και βρόντηξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη επίσημη αναφορά του μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών S-400.

Εμφανώς οργισμένος, χαρακτήρισε τις κυρώσεις ευθεία επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Άγκυρας, απειλώντας ότι θα “ανοίξει άλλες πόρτες όπως συνέβη και μετά το 1974”.

“Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται κυρώσεις στη βάση αυτής της νέας νομοθεσίας από τις ΗΠΑ προς μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Μπορεί λοιπόν να διερωτηθεί ο καθένας τι σόι συμμαχία είναι αυτή” είπε ο Ερντογάν στα εγκαίνια ενός αυτοκινητοδρόμου, στηλιτευοντας τα αμερικανικά αντίποινα στην απόκταση του ρωσικού οπλικού συστήματος από την γέιτονα.

“Στόχος των κυρώσεων αυτών είναι να πληγεί η τουρκική αμυντική βιομηχανία και η εξοπλιστική αυτονομία της Τουρκίας” δήλωσε , τονίζοντας ότι “θα πρέπει εφεξής να δουλέψουμε διπλά και τριπλά για να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε επίσης, την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ και το περίφημο εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί το 1974 στην Τουρκία, με πρωτοβουλία του τότε “φρέσκου” στο πολιτικό γίγνεσθαι Τζο Μπάιντεν.

“Θα ανοίξουν και άλλες πόρτες όπως συνέβη και μετά το 1974” είπε σιβυλλικά, προοικονομώντας ενδεχομένως ότι σκοπεύει να εμπλακεί σε συμμαχίες με άλλους “παρτενέρ”.

Στην άλλη άκρη της ευρωπαϊκής ηπείρου ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σε συμφωνία με τον Ερντογάν, εξέφραζε τη λύπη του για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, τονίζοντας ότι “πρέπει να βρεθεί λύση”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα