ΑΘΗΝΑ
21:59
|
20.05.2024
Η ολοκλήρωση της παραγγελίας αναμένεται το καλοκαίρι του 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πριν το τέλος του 2021 θα έρθουν στην Ελλάδα τα πρώτα έξι από τα 18 γαλλικά νέα και μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ με στόχο την ολοκλήρωση της αποστολής τούς στη χώρα ως το καλοκαίρι του 2023.

Αυτό επιβεβαίωσαν σήμερα παράγοντες του υπουργείου Άμυνας, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ειδικής διαρκούς επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων της Βουλής.

Στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής θα γίνει ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις και τις διαδικασίες απόκτησης των μαχητικών, ενώ είναι ήδη γνωστό πως οι πρώτοι τέσσερις Έλληνες πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας θα αναχωρήσουν για τη Γαλλία τις πρώτες βδομάδες της νέας χρονιάς ώστε να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης στα νέα αεροσκάφη.

Το κόστος των 18 αεροσκαφών Ραφάλ θα φθάσει τα 1,92 δισ. ευρώ.

Ο οπλισμός τους, που περιλαμβάνει κατευθυνόμενα βλήματα Μετεόρ και αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων (τύπων Μίκα, Σκαλπ και Εξοσετ), θα κοστίσει άλλα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γνήσιος σύμμαχος της Ελλάδας η Αίγυπτος, λέει ο Γεραπετρίτης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο Πρόεδρος Μπάιντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα