ΑΘΗΝΑ
01:40
|
19.04.2024
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ήρθε σε επαφή με άτομο θετικό στον νέο κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε προληπτική καραντίνα έχει τεθεί ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, καθώς ήρθε σε επαφή με άτομο θετικό στον νέο κορονοϊό. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι το τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε ο Μάικ Πομπέο βγήκε αρνητικό.

“Ο υπουργός Πομπέο ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον COVID. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε το πρόσωπο αυτό”, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρόσθεσε, “ο Υπουργός υποβλήθηκε σε τεστ και είναι αρνητικό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα μπει σε καραντίνα. Παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του Υπουργείου».

Σύμφωνα με την “Ουάσινγκτον Ποστ” (Washington Post) ο Μάικ Πομπέο ακύρωσε χθες Τρίτη ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει σε πάρτι σε εσωτερικό χώρο που οργάνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις του κ. Πομπέο, για τις οποίες η Post ανέφερε ότι στάλθηκαν 900 προσκλήσεις, προκάλεσαν επικρίσεις από το Κογκρέσο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ κάλεσε τον κ. Πομπέο να ακυρώσει τις εκδηλώσεις προκειμένου να αποφύγει να εκθέσει σε “απερίσκεπτο υγειονομικό κίνδυνο” τους υπαλλήλους του υπουργείου και το προσωπικό της εκδήλωσης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα