ΑΘΗΝΑ
13:29
|
28.04.2024
Το εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα έχει αρχικό δυναμικό 1000 υπαλλήλων και θα φτιαχτεί μέσα στα επόμενα δυόμιση χρόνια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γερμανικά σχέδια επένδυσης 100 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα με στόχο την έναρξη της παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με αρχικό εργατικό δυναμικό 1000 υπαλλήλων μέσα στα επόμενα δύο με δυόμιση χρόνια ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

Η ανακοίνωση της επένδυσης έγινε παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας Enterprise Greece, Γιώργου Φιλιόπουλου που υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με τον πρόεδρο της εταιρίας “Next.e.GO SE”, Ούλριχ Χέρμαν, με “διαδικτυακή παρουσία” του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των επικεφαλής συναρμόδιων υπουργείων.

https://www.caroto.gr/static/media/2020/12/e.go-life-ilektriko-aftokinito-ergostrasio-ellada-31.jpg

Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παραγωγή μεταλλικών εξαρτημάτων, την εξωτερική θερμοδιαμόρφωση, την τελική συναρμολόγηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και τον ποιοτικό έλεγχο.

Θεσπίζει επίσης την συνεχή κατάρτιση ειδικευμένου προσωπικού στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Άαχεν της Γερμανίας και την ίδρυση “σχολής”, τύπου Campus, Καινοτόμων Τεχνολογιών ώστε να εξασφαλίζει τη σύνδεση της επιστημονικής και της τεχνολογικής έρευνας με την βιομηχανική παραγωγή.

Η παραγωγή θα βασίζεται στη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, με το αλουμίνιο ως κύριο υλικό στην κατασκευή, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει μελλοντικά στη συνεργασία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με ελληνικές εταιρίες χάλυβα.

Big Business - «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» θα υπογραφεί αύριο μεταξύ  της Enterprise Greece και της Next.e.GO SE

Σε κάθε περίπτωση το επενδυτικό σχέδιο παρουσιάστηκε από τον Φραγκογιάννη με τυμπανοκρουσίες και θριαμβολογίες καθώς διέκρινε “νέα προοπτική” για την “δυναμική επιστροφή” της Ελλάδας στα επενδυτικά σχέδια ξένων εταιριών.

“Ξέχασε” βεβαίως να αναφέρει πως προηγήθηκε η καπιταλιστική κρίση του 2008-9 που απαξίωσε τις αναπτυξιακές παραγωγικές δυνατότητες, κάνοντας ακόμη πιο φθηνό και με λιγότερα δικαιώματα το εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα