ΑΘΗΝΑ
08:20
|
02.05.2024
Η κόρη του δολοφονηθέντος στρατηγού του Ιράν λέει ότι ο πατέρας της έσωσε τον κόσμο από τον ISIS.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αλλαγή… προεδρικής φρουράς στον Λευκό Οίκο είναι απίθανο να συνοδευτεί από μια αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στην Τεχεράνη, δήλωσε η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί, κόρη του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανι που έπεσε θύμα δολοφονίας στις 3 Ιανουαρίου του 2020. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο δίκτυο “RT” η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί δήλωσε ότι ο πατέρας της έσωσε τον κόσμο από την απειλή του Ισλαμικού Κράτους ενώ αποκάλεσε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, “τέρας”.

“Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στον Μπάιντεν και τον Τραμπ, είναι ο ίδιος τύπος ανθρώπου. Ακολουθούν την ίδια πολιτική. Ο Τραμπ έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του πατέρα μου, αλλά ο Μπάιντεν την στήριξε, δεν διαφώνησε, επομένως είναι ολόιδιοι”, υποστήριξε η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί, προσκεκλημένη του δημοσιογράφου Αφσίν Ρατανσί στην εκπομπή “Going Underground”. Η συνέντευξη δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Δημοκρατικός υποψήφιος είχε δηλώσει ότι αν οι ιρανικές αρχές επιστρέψουν “στην αυστηρή τήρηση” των δεσμεύσεών τους βάσει της συμφωνίας του 2015, οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν με τη σειρά τους σε αυτή και θα τη θεωρήσουν “σημείο εκκίνησης” για τις διαπραγματεύσεις “που θα ακολουθήσουν”. Ωστόσο, η κόρη του δολοφονηθέντος στρατηγού του Ιράν υποστηρίζει ότι το παρελθόν του νεοεκλεγέντα προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας για τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με την Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί η διακυβέρνηση Ομπάμα, στην οποία ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος, ήταν αυτή που διευκόλυνε τη δημιουργία και γιγάντωση του Ισλαμικού Κράτους που προκάλεσε αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. “Το πρόβλημα που έχουμε με την Αμερική είναι η πολιτική της και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Πάντα οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια μυαλά, ο ίδιος τρόπος διαχείρισης καταστάσεων. Και ο καθένας τους είναι χειρότερος από τον προηγούμενο”.  

Για τον πατέρα της, η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί δήλωσε ότι δολοφονήθηκε διότι έθετε σε κίνδυνο τα σχέδια των Αμερικανών στην περιοχή. “Ο πατέρας μου έκανε τόσο καλά τη δουλειά του που εξόργιζε πολλούς στην Ουάσινγκτον. Φυσικά για αυτούς ο πατέρας μου ήταν ένα τέρας, αλλά για εμένα ήταν ένας σωτήρας. Η δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί δεν ήταν μια νίκη των ΗΠΑ. Τουναντίον απέτυχε να εκπληρώσει τον σκοπό της. Η δολοφονία του πατέρα μου διόγκωσε το μίσος και την οργή των Ιρανών κι άλλων λαών της περιοχής προς την Ουάσινγκτον. Ο θάνατός του έκανε περισσότερους ανθρώπους να θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα του Σουλεϊμανί και να πολεμήσουν εναντίον των ΗΠΑ”.  

Η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί πρόσθεσε μιλώντας για το ίδιο θέμα: “Σκοτώνοντας τον πατέρα μου, η Αμερική πίστεψε ότι όλα θα σταματούσαν, γιατί είχαν εκτελέσει τον Στρατηγό Σουλεϊμανί, τη δύναμη της Μέσης Ανατολής. Αλλά έπεσαν έξω. Ήταν λάθος τους να πιστέψουν ότι η δολοφονία θα ήταν το τέλος του Σουλεϊμανί. Η δολοφονία ήταν αρχή”.

Για την πρόσφατη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα του Ιράν Μοχσέν Φαχριζαντέχ η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί έκανε λόγο για μια εν ψυχρώ εκτέλεση από απάνθρωπους δράστες. “Τον σκότωσαν με μια απίστευτη ευκολία μέσα στην πατρίδα του μπροστά στη σύζυγό του”, είπε η κόρη του εκλιπόντος Κασέμ Σουλεϊμανί και πρόσθεσε: “Πώς τολμούν να εισβάλουν στη χώρα μας και να σκοτώνουν ανθρώπους στους δρόμους;”.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα