ΑΘΗΝΑ
00:33
|
20.01.2022

Σε αύξηση 15% του κατώτατου ωρομισθίου και μεροκάματου προχωρά από τον Ιανουάριο η κυβέρνηση του Μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ μετά την έγκριση της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αύξηση 15% του κατώτατου ωρομισθίου και μεροκάματου προχωρά από τον Ιανουάριο η κυβέρνηση του Μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ μετά την έγκριση της απόφασης από την αρμόδια επιτροπή CONASAMI.

Μαζί με την επικείμενη αύξηση του Ιανουαρίου, το ελάχιστο μεροκάματο στο Μεξικό (αφότου ανέλαβε το 2018 καθήκοντα ο Μεξικάνος πρόεδρος Ομπραδόρ) εκτιμάται πως ανέρχεται στο 60%.

Η αύξηση αυτή, που αφορά και τους κατώτατους μισθούς και μεροκάματα στο Βόρειο Μεξικό όπου έχουν εργοστάσια και μονάδες παραγωγής πολλές αμερικανικές εταιρίες, ισοδυναμεί με περίπου 7 δολάρια τη μέρα. Αν και η αύξηση θεωρείται σημαντικά πιο πάνω από τον πληθωρισμό που τρέχει με 3,3% και έρχεται στο πλαίσιο προσπαθειών για μείωση των τεράστιων οικονομικών, κοινωνικών και άλλων ανισοτήτων που καταγράφονται στο Μεξικό εδώ και πολλές δεκαετίες σε βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων του λαού.

Ακόμη όμως και μετά από αυτές τις αυξήσεις, οι μισθοί στο Μεξικό παραμένουν αρκετά χαμηλότεροι από άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Εκτιμάται δε πως σε ό,τι αφορά το επίπεδο των μισθών των εργαζομένων, το Μεξικό βρίσκεται στην 76η θέση μεταξύ 135 χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πληροφορίες για ρουκέτες από το Λίβανο στο Ισραήλ

Και βαλλιστικούς πυραύλους έριξαν οι Χούθι στο Άμπου Ντάμπι

Στο Ισραήλ αύριο ο υπουργός Άμυνας

Σαδιστική (αυτο)κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα